Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Canon je s predstavitvijo novega lahkega digitalnega zrcalno-refleksnega fotoaparata EOS 550D postavil nov mejnik v svetu ljubiteljske fotografije. Novost uporabnikom omogoča širitev fotografskih obzorij na področju fotografije in videa visoke ločljivosti Full HD.


Najnovejši član svetovno priznane družine EOS - EOS 550D - je popoln pripomoček za ohranjanje spominov z izvrstnimi podrobnostmi in barvami. Canonov najbolj napredni digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat za ljubiteljske fotografe doslej prinaša obsežen nabor funkcij v kompaktnem in za upravljanje enostavnem ohišju. S tem daje uporabnikom možnost, da v celoti raziščejo in razvijejo svojo ustvarjalno vizijo.

Videti vse - do najmanjših podrobnosti
Velike izpise zagotavlja ločljivost 18 milijonov točk in 9-točkovni sistem samodejnega ostrenja (AF), ki poskrbi za ostrino tudi najmanjših podrobnosti na vsakem posnetku. Zmogljiv procesor DIGIC 4 optično odličnost dopolnjuje s hitrostjo in inteligenco, poskrbi pa, da so fotografije živih barv z malo šuma, ne glede na to, ali gre za krajinske ali športne posnetke. Nabor prednastavljenih fotografskih načinov pomeni, da je EOS 550D izredno enostavno upravljati, uporabniki pa se lahko povsem osredotočijo na predmet fotografiranja.

Fotografiranje v temi
Posnetke ob šibki svetlobi omogoča napreden razpon občutljivosti ISO do vrednosti 6400. Poletne zabave, poroke in pikniki so zahtevni motivi, kadar je svetlobe malo, toda EOS 550D poenostavlja ustvarjanje odličnih fotografij v mraku brez uporabe bliskavice. Občutljivost ISO je mogoče povečati na 12.800 v najtemnejših pogojih, zaradi česar večerni dogodki in temni prizori niso ovira za odlične posnetke.

Raziskovanje in eksperimentiranje z videom
Poleg odličnosti na področju fotografije zmore EOS 550D snemati tudi videe s polno visoko ločljivostjo 1080p. Popoln ročni nadzor uporabnikom omogoča ustvarjalno uporabo nastavitev, primernih prizoru, in s tem prilagodljivost vsem vrstam dogodkov, od družinskih srečanj do hitrih športov.

Tipalo, podobne velikosti kot v kinematografskih kamerah visokega razreda, omogoča uporabo zaslonke za določanje globinske ostrine in doseganje presenetljivih vizualnih učinkov. Uporabniki se lahko še bolj približajo prizoru z novo funkcijo Movie Crop, ki kar sedemkrat poveča goriščnico brez potrebe po menjavi objektiva. Snemanje oddaljenih prizorov je tako poenostavljeno.

Snemanje in prikazovanje
Nov 7,7-centimetrski zaslon LCD Clear View visoke ločljivosti omogoča enostavno pregledovanje posnetkov. Razmerje stranic 3:2 ustreza formatu posnetkov, ki jih ustvari fotoaparat, zato so ti prikazani brez črnih robov. Širok vidni kot in protiodbojni premaz omogočata udoben ogled posnetkov tudi pri močni sončni svetlobi. Tistim, ki želijo fotografske in video posnetke pokazati na velikem televizijskem sprejemniku HD, je na voljo priključek HDMI.
 



Kompaktna in robustna zasnova poenostavljata snemanje v vseh pogojih, uporabnikom prijazen razpored gumbov pa zagotavlja udobno uporabo in nošnjo. EOS 550D je idealen za začetnike in tiste z umetniško žilico, saj fotografom omogoča, da svojo ustvarjalnost povzdignejo na novo raven, ne glede na izkušnje.

Ključne lastnosti:

  • Tipalo APS-C CMOS z 18 milijoni točk za velike in natančne posnetke
  • Visoka hitrost, barve in majhen šum s procesorjem DIGIC 4
  • Izjemna kakovost videa Full HD (1920x1080p)
  • Snemanje pri zelo šibki svetlobi z občutljivostjo ISO 100-6400, razširljivo na 12.800
  • Zaporedni posnetki s hitrostjo 3,7 slike na sekundo
  • Kristalno jasno predvajanje na 7,7 cm zaslonu 3:2 Clear View LCD visoke ločljivosti
  • 9-točkovni sistem AF za izostrenost celotnega kadra
  • Integriran sistem čiščenja EOS za posnetke brez prahu
  • Celodnevno fotografiranje z novo baterijo visoke zmogljivosti LP-E8


Canon iMAGE GATEWAY - pokažite svoje zgodbe
Lastniki novega Canona EOS 550D se lahko pridružijo spletnemu mestu CANON iMAGE GATEWAY, brezplačni storitvi za uporabnike Canonovih izdelkov, ki omogoča enostavno prikazovanje fotografij in videov. Uporabniki lahko izkoristijo 2 GB osebnega pomnilnika, kar je dovolj prostora za stotine posnetkov visoke kakovosti. Podprt je tudi mobilni dostop, ki prijateljem in družini poenostavi ogled fotografij od koderkoli.
 

###


O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Alenka Strmole Jenček

Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:        + 386 (1) 530 87 32
Faks:      +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si