Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190722 octoboost
Prva rešitev osnovana na umetni inteligenci podjetja Sappi se imenuje OctoBoost.
Sappi, proizvajalec papirja za tiskarsko industrijo, embalažnega in specialnega papirja, in PerfectPattern, proizvajalec različnih tehnoloških in programskih rešitev, sta sklenila strateško partnerstvo v razvoju rešitev umetne inteligence za dinamično načrtovanje in vodenje tiskarske proizvodnje. Z njimi naj bi ofsetni in digitalni tiskarji privarčevali z manjšo količino makulatur, porabo tiskarskih plošč in manj porabljenega časa za izdelavo tiskovine.

Prva tovrstna rešitev podjetja Sappi, imenuje se OctoBoost, je bila v nekatere evropske regije vpeljana že oktobra 2018. OctoBoost je prvi zagonski produkt podjetja Sappi, ki po navedbah proizvajalca tiskarjem zagotavlja učinkovitejše, atraktivnejše in trajnostno naravnano poslovanje. Osnovana je na spletni tržni platformi Magento in tehnologiji sPrint-One podjetja PerfectPattern, tiskarjem pa zagotavlja spletno dinamično načrtovanje in upravljanje tiska. Uporabniku so ključni podatki enostavno  in pregledno prikazani preko nadzornih vmesnikov Print Intelligence.

Za tiskarje, ki že imajo vzpostavljeno platformo za spletni tisk, pa Sappi odslej ponuja rešitev OctoSprint, ki je bila prav tako razvita v partnerstvu s podjetjem PerfectPattern. Ta je interesentom na voljo kot storitev z zakupom za časovno obdobje, (SaaS), prav tako je osnovana na tehnologiji sPrint-One.

Po navedbah Sappija naj bi bila tehnološko rešitev OctoSprint združljiva z vsemi digitalnimi in ofsetnimi tiskarskimi stroji, tiskarjem pa omogoča zmanjšati količine odpadka do 50 odstotkov, porabo tiskarskih plošč do 40 odstotkov in povečati zmogljivosti tiska do 22 odstotkov. Ključne funkcije priprav ein načrtovanja proizvodnje tiska so avtomatizirane. Povprečni neto prihranki naj bi znašali do 5 odstotkov prometa tiskarne letno, pravijo v Sappiju. Za vse interesente je na spletni strani www.octoboost.com brezplačno na voljo tudi simulator OctoDiagnosis za prikaz potencialnih prihrankov vaše tiskarske proizvodnje.

Več informacij na www.octoboost.com.