Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20191016 prinect 2020
Nova različica Prinect 20320 ponuja uporabnikom več funkcij v oblaku, ki poenostavljajo uporabo samega delovnega sistema.
Podjetje Heidelberg je nedavno predstavilo novo različico delovnega sistema Prinect 2020, ki je po navedbah proizvajalca enostavnejši za uporabo zaradi številnih novih funkcij Prinect-Produktions-Workflows, ki so na voljo v oblaku. Parametri, kot so tiskovni material, posebne barve, sheme zgibanja in drugo se v sistemu definirajo že v procesu planiranja proizvodnje in so neposredno posredovani v Prinect Press Center. Na ta način je definiranje parametrov v zadnji minuti na samem stroju reducirano, zmanjšana je tudi možnost napak vnosa. Uporabniki sistema Prinect 2020 bodo predvsem pozdravili izboljšano samodejno planiranje proizvodnje.

Funckija »Push-to-Stop« podpira tudi dodelavo
Koncept Push-to-Stop odslej podpira tudi dodelavo, v praksi to pomeni, da lahko ustrezno opremljeni zgibalni stroji spodjedeno obdelajo več opravil drug za drugim, stanje izvedbe se neposredno poroča sistemu Prinect. Zaradi direktnega poročanja je upravljanje opravil lahko učinkovitejše, posledično tudi produkcija.

Za področje izdelave embalaže funkcija Push-to-Stop v ospredje postavlja izsekovalne sisteme, ki so kriterij za optimalno planiranje proizvodnje. Učinkovitost te se poveča brez potrebe po dodatnih podvojenih orodjih za sočasno dodelavo na različnih izsekovalnih strojih.

Urejanje opravil znašanja
Za optimalen proces znašanja in nižje proizvodne stroške sistem samodejno ureja opravila znašanja. Ta jih ureja po različnih sorodnih kriterijih in jih v proizvodnji združuje, na ta način podobna opravila znašanja zato sistemi opravijo hitreje.

Znašanje je optimizirano tudi za področje proizvodnje embalaže. Znašanje se upravlja glede na kriterij trenutno uporabljenega izsekovalnega orodja, sorodna opravila so združena, kar zagotavlja bolj učinkovito dodelavo.

Dostava plošč direktno v tisk s Plate Pilot
nov koncept Prinect Plate Pilot deluje v kombinaciji s funkcijo Prinect Scheduler za samodejno in pravočasno dostavo plošč na ustrezen tiskarski stroj v ustreznem sosledju v skladu s proizvodnim planom. Orodje Plate Pilot Widget portala Prinect omogoča enostavno intervencijo pri razporejanju tovrstnih opravil. Na ta način je odpravljeno odvečno naknadno razvrščanje tiskarskih plošč in s tem morebitne poškodbe.

Produkcija s trdimi knjižnimi platnicami
Izdelava knjig s trdimi platnicami ali drugih zahtevnejših tiskovin zahteva delovne korake, ki presegajo običajne postopke komercialnega tiska. Z novo različico sistema Prinect je podprta tudi proizvodnja knjigoveznic, tudi v informacijskem MIS-smislu.

Z uporabo orodja Business Manager lahko uporabniki odslej popolnoma avtomatizirano izdelujejo tudi kalkulacije proizvodnje knjig, definirani pramateri se direktno lahko prenesejo tudi v proizvodni plan produkcijskega sistema Prinect.

Funkcije v oblaku
V oblaku zasnovana programska oprema Prinect SmartBI omogoča analizo in uporabo podatkov, ki prihajajo neposredno iz tiskarne. Vsaka dejavnost, vsak proizvodni postopek in vsako naročilo ustvari podatke, katerih vrednost oziroma smiselnost mnoga podjetja pogosto zanemarjajo. Prinect SmartBI tiskarnam pomaga enostavno razumeti podatke o aktivnosti in učinkovitosti podjetja in njegove proizvodnje. Prinect podpira različne načine pridobivanja, filtriranja, obdelavo in ​​vizualizacijo podatkov, uporabnikom sistema pa omogoča tudi učinkovito spletno orientirano komunikacijo vključno s strankami in dobavitelji.

Na voljo pa so tudi številne nove funkcije za področje CAD-načrtovanja.

Več informacij na www.heidelberg.com.