Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Tilia Labs predstavlja programsko rešitev z umetno inteligenco (AI).
Kanadsko podjetje za razvoj programske opreme Tilia Labs je ponudilo umetno inteligenco (AI) za digitalne tiskarske sisteme HP Indigo, ki lahko znatno poveča njihovo produktivnost. Ta namreč omogoča napredno optimalno planiranje proizvodnje, kalkulacijo in razporejanje opravil za bolj učinkovito izrabo materiala.

Novost je osnovana na programskem sistemu za planiranje proizvodnje in razporejanje opravil Tilia Phoenix, ki uporablja omenjen algoritem umetne inteligence, ki znatno zmanjša stroške tiska in optimizira proizvodnjo na področju tiska embalaže, etiket, komercialnih aplikacij tiska in tiska velikega formata. Razporejanje teh opravil z umetno inteligenco sistema Phoenix ne potrebuje v naprej definiranih razporeditvenih nalog, razporejanje predlog na format tiska se izvaja dinamično upoštevajoč zahteve in omejitve proizvodnje. Posredno na ta način prihranimo tudi pri stroških barve in materiala, v izvedbi opravil pa tudi čas.

 
Predstavitev izdelave razporeditvenih načrtov oziroma razporejanja predlog z uporabo umetne inteligence.


Programska oprema ima posebne funkcije za različne vrste tiska oziroma aplikacije:
  • Nalepke in gibka embalaža - Tilia Phoenix optimizacija in avtomatizacija tiska na ozkih rotacijah; Tilia Aries razporejanje opravil na formo na način povleci in spusti (Drag & Drop)
  • Zložljive škatle - dinamično razporejanje na formo za optimalen razrez in lakiranje, samodejno CAD-razporejanje opravil na formo po koraku in ponovitvah, inteligentna prilagoditev predlog za razrez z uporabo izsekovalnih form v bazi, kar omogoča ponovno uporabo že izdelanih definicij.
  • Komercialni formatni tisk - dinamično razporejanje opravil oziroma strani na formo za optimalno znašanje in zgibanje, načrtovanje proizvodnje v zadnjem hipu brez uporabe v naprej izdelanih planskih predlog, primerjava stroškov digitalnega in običajnega tiska, samodejno zamikanje strani glede na debelino knjižnega bloka, prilagajanje hrbta glede na vezavo, definiranje shem znašanja z uporabo vmesnika izračun premikov in prekrivanja, nastavljivi robovi vezave in uporabniško definirane sheme zlaganja z uporabniškim vmesnikom ali vmesnikom API.
  • Komercialni rotacijski tisk - algoritmi umetne inteligence so zasnovani tako, da optimizirajo izdelavo knjig z uporabo celotne širine izpisa.

Več informacij na www.hp.com in www.tilialabs.com.