Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
PALO ALTO, 30. 1. 2009 - HP je predstavil obsežen nabor konfiguracij strežniških rezin HP BladeSystem za različne Microsoftove rešitve. S temi vnaprej pripravljenimi konfiguracijami lahko organizacije hitro in stroškovno učinkovito vpeljejo, nadgradijo in konsolidirajo Microsoftove poslovne aplikacije na enotno in skupno infrastrukturo.

 

Rešitve HP BladeSystem Solution Blocks so konfiguracije, ki temeljijo na najboljših praksah in organizacijam omogočajo vpeljavo zanesljivih in optimiziranih infrastruktur za podporo poslovnim aplikacijam. Ob vpeljavi te vnaprej nastavljene in konfigurirane rešitve poenostavijo integracijo tehnologij in poslovnih aplikacij.

Nove rešitve HP Solutions Blocks vključujejo konfiguracijo za sodelovanje, ki temelji na strežniku Microsoft Office SharePoint Server, ter vnaprej pripravljeno rešitev za upravljanje podatkov, ki temelj na strežniku Microsoft SQL Server. S temi novostmi v svoji obstoječi ponudi vnaprej pripravljenih rešitev za Microsoftove tehnologije je HP pripravil celoten nabor rešitev, s katerimi lahko uporabniki naslovijo svoje poslovne potrebe.

Sistem strežniških rezin HP BladeSystem vsebuje vse infrastrukturne elemente - strežnike, sistem za shranjevanje podatkov, omrežne elemente, napajanje in hlajenje kot tudi orodja za upravljanje, ki pomembno prispeva k varčevanju porabe energije, prostora in časa.

Partnerji, ki sta jih potrdili podjetji HP in Microsoft, lahko enostavno namestijo in integrirajo Microsoftove aplikacije ter tako hitro namestijo in optimizirajo infrastrukturo svojih strank. Rešitev HP BladeSystem Solution Blocks srednje velikim podjetjem zagotavlja strokovno znanje s področja integracije in jim omogoča, da se posvetijo nadaljnji podpori tehnološkim infrastrukturam.

Srednje velika podjetja lahko izberejo stroškovno ugodnejši sistem HP BladeSystem c3000 in ob morebitni širitvi obsega poslovanja preidejo na zmogljivejši sistem HP BladeSystem c7000. Zmogljivost strežniških rezin HP BladeSystem, združena z aplikacijami Microsoft, zagotavlja prilagodljivo infrastrukturo, ki se odziva na spreminjajoče se poslovne zahteve.

Vnaprej konfigurirane rešitve so del programa HP BladeSystem Solution Builder Program. Podjetje Microsoft je član te globalne skupnosti ponudnikov tehnologij in storitev, ki pomagajo pospešiti vpeljavo rešitev na strežnikih HP BladeSystem. Microsoft tesno sodeluje s HP-jevimi strokovnjaki in jim zagotavlja informacije o potrebni zmogljivosti in nastavitvah, na podlagi katerih je mogoče skrajšati čas, potreben za implementacijo. HP prav tako na strežnikih HP Proliant nudi programsko opremo Microsoft Windows Small Business Server 2008 in Microsoft Windows Essential Business Server 2008. Te rešitve so preizkušene na strežnikih HP ProLiant in strankam omogočijo, da kar najbolje izkoristijo vse možnosti aplikacij Microsoft Windows Essential Server.

HP-jeva ponudba za Microsoftovo programsko opremo vsebuje dokumentacijo podjetja HP, pet odjemalskih licenc (CAL), 90-dnevno telefonsko podporo HP za programsko opremo in namestitve strežnikov ter vpeljavo. Več informacij o teh rešitvah je na voljo na spletni strani www.hp.com/go/winessentialfamily.

Sodelovanje med podjetjema HP in Microsoft podjetjem zagotavlja integrirane rešitve, ki jim pomagajo dosegati boljše poslovne rezultate. Že več kot 20 let HP in Microsoft strateško sodelujeta pri zagotavljanju brezhibne izkušnje z Microsoftovimi aplikacijami.

Rešitve HP BladeSystem Solution Blocks for Microsoft vključujejo:

  • Sodelovanje s strežnikom Microsoft Ofice SharePoint Server
  • Elektronsko pošto in sporočanje s strežnikom Microsoft Exchange Server 2007
  • Upravljanje odnosov s strankami z rešitvijo Microsoft Dynamics CRM
  • Poslovno informacijski sistem z rešitvijo Microsoft Dynamics AX
  • Visokozmogljivo računalništvo s strežnikom Microsoft Windows Compute Cluster Server
  • Poenotene komunikacije s strežnikom Microsoft Office Communications Server 2007
  • Upravljanje podatkov s strežnikom Microsoft SQL Server
  • Rešitev za virtualizacijo aplikacij Citrix Application Virtualization Solution
  • Vnaprej nastavljene konfiguracije infrastrukturnih rešitev za vse aplikacije Windows

Več informacij o rešitvi HP BladeSystemSoluiton Blocks je dostopnih na spletni strani http://www.hp.com/go/solutionblocks.