Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Konica Minolta je pridobila tudi ISO 27017 certifikat.
Konica Minolta Business Solutions Europe je pridobila certifikat ISO 27017, ki dokazuje, da je celoten obseg njenih storitev v oblaku skladen z najstrožjimi in najzahtevnejšimi standardi informacijske varnosti. Standard ISO 27017, ki ga je izdala Mednarodna organizacija za standardizacijo, je svetovno priznan standard za informacijsko varnost, ki se nanaša na infrastrukturo v oblaku.

#konicaminolta #iso27017 #oblak #informacijskavarnost

Oblak postaja vse pomembnejši v IT strategijah številnih organizacij, saj zagotavlja prednosti, kot so večja prilagodljivost, omogoča oddaljen dostop do podatkov za vse bolj razpršeno delovno silo in ga je mogoče razširiti glede na spreminjajoče se potrebe. Nič čudnega, da 80% organizacij, ki so sodelovale v raziskavi družbe Quocirca, pričakuje, da bo njihov IT v bližnji prihodnosti vsaj na pol temeljil na oblaku. Hkrati pa mora biti varnost ključnih podatkov, shranjenih v oblaku, najpomembnejša prednostna naloga. Vendar 33% IT odločevalcev meni, da so oblačne ali hibridne platforme največje varnostno tveganje.
 
Certifikat ISO 27017 poudarja strogo zavezanost družbe Konica Minolta varnosti v oblaku
Da oblak ne bi postal varnostno tveganje, Konica Minolta za zaščito svojih rešitev v oblaku uporablja visoke standarde. Pridobitev svetovno priznanega certifikata ISO 27017 dodatno potrjuje in nadgrajuje obstoječe trdne varnostne temelje podjetja: Konica Minolta je leta 2020 pridobila certifikat ISO 27001 za sistem upravljanja informacijske varnosti (ISMS), ki zajema celovit pristop podjetja k informacijski varnosti tako znotraj organizacije kot pri storitvah za stranke. Sedaj ISO 27017 razširja ta certifikat na okolje v oblaku, ki ga zagotavlja družba Konica Minolta Business Solutions Europe in potrjuje, da je družba Konica Minolta ustvarila varno okolje v oblaku in zmanjšala tveganje varnostnih težav. Vključuje vrsto smernic, kot so stroga zaščita okolja v oblaku pred dostopom nepooblaščenih oseb ali opredeljene odgovornosti med ponudnikom in stranko.

Ker podjetja bolj in bolj uvajajo v svoje poslovanje digitalizacijo, naše stranke vedo, da je Konica Minolta najboljši partner, ki jim lahko pomaga oblikovati in uresničiti vizijo digitalnega delovnega okolja - z rešitvami, ki izpolnjujejo najvišje ravni informacijske varnosti in zaščite podatkov. Zato smo zadovoljni, da smo v celoti izpolnili stroge revizijske zahteve. S certifikatom ISO 27017 lahko dokažemo, da naš 360-stopinjski pristop k informacijski varnosti zajema celotno paleto naših storitev v oblaku in tako našim strankam zagotavlja popolno varnost.
Matjaž Babnik, vodja marketinga v podjetju Konica Minolta Slovenija.

 
Visoki varnostni standardi za podatkovne centre družbe Konica Minolta
Koncept varnosti v oblaku družbe Konica Minolta za njene podatkovne centre vključuje predvsem naslednje vidike. Podatkovni centri v Nemčiji in na Švedskem so razdeljeni na pet ali štiri varnostna območja. Dostop je urejen s celovitim konceptom upravljanja dostopa in zahteva različne ravni avtentikacije za prehod skozi območja. Vsi podatki o strankah so zanesljivo zaščiteni z namenskim sistemom stalnega varnostnega kopiranja. Strankam je zagotovljena popolna izolacija omrežja na platformi, vključno z lastnim omrežnim segmentom, usmerjevalniki in požarnimi zidovi.
 
Za še boljšo varnost je na voljo dodatna mikrosegmentacija prek porazdeljenih storitev požarnih zidov. Vse strežniške sobe imajo požarno odpornost trajanja najmanj 90 minut in so opremljene s sistemom za zgodnje odkrivanje požara v kombinaciji s senzorji za zgodnje odkrivanje požara in toplote. V Nemčiji je elektroenergetsko okolje kampusa zgrajeno kot neprekinjen avtonomni sistem v kombinaciji z generatorji za zasilno napajanje, ki so varni pred izpadom. Podatkovni center na Švedskem ima dva neodvisna vira napajanja (sistem napajanja 2N) s tehnologijo več redundantnih blokov. Zaradi teh ukrepov generatorja zagotavljata vsaj 72 (Nemčija) ali 24 (Švedska) ur neodvisnega delovanja.
 
Splošna uredba EU o varstvu podatkov (GDPR) zahteva popolno zaščito podatkov, prenesenih iz lokalnega okolja v oblak. Ker se oba podatkovna centra nahajata v Evropi, Konica Minolta ne ponuja le rešitev, skladnih z GDPR, temveč svojim strankam pomaga doseči visoko raven suverenosti podatkov, saj vedno ohranijo nadzor nad svojimi podatki in aplikacijami.
 
Konica Minolta tudi na področju tiskanja v oblaku ponuja celovite varnostne rešitve. Podjetje Quocirca je nedavno ocenilo podjetje Konica Minolta kot "vodilno" na področju varnosti tiskanja. Po navedbah podjetja Quocirca portfelj storitev tiskanja v oblaku podjetja Konica Minolta "vključuje več možnosti za podporo in povečanje varnosti strank. Varnost podatkov in dokumentov je zagotovljena s šifriranjem in uporabo certificiranih podatkovnih centrov, preverjanjem pristnosti po metodi follow-me, nadzorom dostopa na podlagi dodeljenih pravic, ter nadzorovanim dostopom gostov. Da bi odpravila splošne pomisleke glede varstva podatkov in zasebnosti, Konica Minolta zmanjšuje izmenjavo podatkov."

Več informacij na www.konicaminolta.si.