Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Celoten nabor izdelkov HP Thin Client sedaj s certifikati za rešitev VMware View

PALO ALTO, 5. 2. - HP je objavil, da je celoten nabor njegovih izdelkov lahkih odjemalcev sedaj certificiran za rešitev VMware View. S tem je HP svojim uporabnikom omogočil še bolj preprosto vpeljavo lahkih odjemalcev v okolja VMware.
Certifikat vključuje operacijske sisteme Microsoft Windows CE, Windows XP Embedded in Linux. Izdelki so prestali stroge preizkuse zagotavljanja kakovosti delovanja z rešitvijo VMware View, kar zagotavlja izboljšano zanesljivost in enostavnost namestitve.

Podjetje HP je med prvimi na področju lahkih odjemalcev ponudilo uporabnikom izdelke z operacijskim sistemom Linux, ki so sedaj certificirani za uporabo z rešitvijo VMware View Manager. Gre za strežnik za upravljanje namiznih računalnikov v poslovnih okoljih, ki administratorjem omogoča, da hitro vpeljejo nove uporabnike in vzpostavijo tesen nadzor nad uporabniškimi dostopi. HP je trenutno edini ponudnik na trgu, ki je prejel certifikat za odjemalce z operacijskim sistemom Windows CE.

»Inovacije na področju lahkih odjemalcev in dolgoročno sodelovanje s podjetjem VMware nam je omogočilo, da odgovorimo na povečane potrebe uporabnikov po lahkih odjemalcih z operacijskim sistemom Linux in podporo za strežnik VMware View Manager. To nam je uspelo doseči celo nekaj mesecev pred načrtovano predstavitvijo,« je povedal Jeff Groudan, podpredsednik trženja v oddelku Desktop Solutions Organization v podjetju HP. »Podjetja v težkih gospodarskih časih iščejo načine, kako zmanjšati stroške. Zaupanja vredna ponudnika, kot sta HP in VMware, jim z virtualizacijo odjemalcev omogočata izboljšanje stroškovne učinkovitosti informacijskih tehnologij.«

»Tesno smo sodelovali s podjetjem HP in tako zagotovili pripravljenost lahkih odjemalcev HP na rešitve VMware, kar pomeni, da so lahki odjemalci optimizirani za uporabo v okoljih VMware View,« je povedala Jocelyn Goldfein, podpredsednica in direktorica oddelka Desktop Business Unit v podjetju VMware. »Skupaj zagotavljamo enostavne in stroškovno učinkovite rešitve za namizja. Uporabnikom omogočajo hitro vpeljavo, centralizirano upravljanje, visoko stopnjo varnosti in izredno prilagodljivost. Rešitev VMware View omogoča oblikovanje okolja za posredovanje bogatih in personaliziranih virtualnih namizij na lahke odjemalce podjetja HP.«

HP nudi široko paleto lahkih odjemalcev, ki temeljijo na operacijskih sistemih Windows in Linux ter so primerni za namestitev v okolja VMware View. Nudijo visoko zmogljivost in širok nabor možnosti, ki podpirajo različne potrebe uporabnikov - od osnovnega vnosa podatkov do naprednega oblikovanja tridimenzionalnih grafičnih podob in sodelovanja na daljavo. Lahka odjemalca HP t5135 in HP t5145 z operacijskim sistemom HP ThinConnect sta prva HP-jeva lahko odjemalca, ki temeljita na operacijskem sistemu Linux in sta certificirana za strežnik View Manager.

Dodatne informacije o naboru lahkih odjemalcev podjetja HP so dostopne na spletni strani www.hp.com/go/thinclient.


O podjetju HP
HP se osredotoča na enostavnejšo uporabo tehnologij za vse svoje uporabnike - od posameznih domačih uporabnikov do največjih podjetij. S ponudbo, ki zajema tiskanje, osebno računalništvo, programsko opremo, storitve in IT-infrastrukturo, je HP med največjimi IT-podjetji na svetu. V obdobju štirih poslovnih četrtletjih pred 30. aprilom 2008, je HP ustvaril 110,4 milijarde USD prihodkov. Več informacij o podjetju HP je na voljo na naslovu www.hp.com.


Več informacij:

Barbara Mioč Spalević
Tel.: 01 230 74 20
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.