Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Sun Chemical bo na letošnji Fespi (slika: Fespa).
Sun Chemial svojo ponudbo na letošnji Fespi predstavlja pod motom "Solutions in Motion - Rešitve v gibanju". Predstavili bodo tiskarske barvila za kapljični tisk velikega in širokega formata, tekstilni kapljični tisk ter tiskarske barve za različne namene sitotiska. Predstavljene bodo tudi rešitve znamke SunJet za digitalni kapljični tisk.

#fespa #sunchemical #sunjet #kapljicnitisk #tekstilnitisk

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fujifilm napoveduje zvišanje cen svojih aluminijastih ofsetnih tiskarskih plošč.
Družba Fujifilm napoveduje, da se bodo cene njihovih aluminijastih ofsetnih tiskarskih plošč 1. junija 2022 zvišale za dvomestni odstotek. Kot razlog navajajo, da se je v zadnjih mesecih soočajo z naraščajočimi stroški surovega aluminija ter z znatnim povečanjem stroškov v logistični verigi, pa tudi višanjem stroškov drugih surovin in seveda energije.

#fujifilm #dvigcen #podražitev #ofsetnitisk #ofsetneplosce

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Prva knjiga na svetu, ki je v celoti natisnjena na konopljin papir, na svetu.
Na londonskem knjižnem sejmu je bila prvič predstavljena knjiga, ki je bila v celoti izdelana iz papirja na osnovi vlaken industrijske konoplje. S knjigo je bil predstavljen tudi prvi hibridni konopljin papir na svetu, ki je primeren za ofsetni in indigo tisk. Konopljin papir je razvil proizvajalec papirja Hahnemühle skupaj s fotografinjo in okoljsko aktivistko Maren Krings.

#hisforhemp #konopljinpapir #papirizindustrijskekonoplje #hahnmuehle

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Xeikon novi toner Titan je zasnovan na novi tonerski tehnologiji.
Glede na vse večje potrebe trga po trajnostnih metodah tiska in okolju prijazni proizvodnji embalaže je Xeikon napovedal prihod novega tonerja Titon. Ta nova formulacija tonerja temelji na novi tehnologiji, ki po besedah proizvajalca ponuja vse prednosti UV-barvil.

#xeikon #toner #titon #trajnost

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Podjetji Avery Dennison in Mactac bosta skupaj razstavljala na sejmu Fespa v Berlinu.
Podjetji Avery Dennison in Mactac bosta z novo ponudbo folij na letošnjem sejmu Fespa v Berlinu (Nemčija), ki bo od 31. maja do 3. junija, predstavila nove poslovne ideje in možnosti za rast poslovanja.

#averydennison #mactac #folije