Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mondi ponudil dva nova trajnostna papirja serije EverLiner, ki pomagata zmanjšati ogljični odtis.
Vodilna svetovna skupina za razvoj in proizvodnjo embalažnih rešitev in papirja Mondi je trgu ponudila nove papirje iz recikliranih in lažjih surovin. Novi papirji serije EverLiner so trajnostni in primerni za različne grafične aplikacije.

Novi papirji imajo certifikata FSC in PEFC, kar dokazuje odgovorno rabo surovin in trajnostno rešitev v izdelavi etiket, banerjev, kuvert in drugega.

EverLiner Labelite je lažja različica steklenega papirja (angl. glassine) za izdelavo etiket, ki ima enako debelino a lažjo gramaturo 47 g/m². V izdelavi to pomeni 20-odstotono manjšo porabo surovin, lažja teža pa celokupno v proizvodnji in distribuciji papirja zagotavlja manjši ogljični odtis. Po navedbah proizvajalca so mehanske in prosojne lastnosti etiketnega papirja EverLiner primerljive lastnostim standardnega steklenega papirja gramature 58 g/m².

EverLiner MR je prvi etiketni medij na trgu, ki uporablja recikliran osnovni oziroma nosilni papir. Strojno glajen nosilni papir je zasnovan s 70-odsotno vsebnostjo recikliranih vlaken in ima pečat FSC. Z njim je Mondi poleg trajnosti svojim odjemalcem uspel znatno zmanjšati ogljični odtis.

Več informacij na www.mondigroup.com.