Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fusion Nature Plus je valovit karton z nepremazano površino in visoko stopnjo beline.
Fusion Nature Plus je Sappijev nov nepremazan valovit karton visoke stopnje beline izdelan iz surovih celuloznih vlaken, kar mu zagotavlja popolno reciklabilnost. Po navedbah proizvajalca nov karton zagotavlja izjemno reprodukcijo barv v fleksotisku, digitalnem in ofsetnem tisku valovite embalaže.

Osnovne lastnosti novega kartona Fusion Nature Plus:
Izjemna svetlost, nepremazana površina kartona iz surovih vlaken zagotavlja odlične tiskovne rezultateIdealen karton za izdelavo valovite embalaže in nakupovalnih vrečkturNa voljo v gramaturah od 80 do 130 g/m²Dobavljiv v rezanih končnih formatih in zvitkihna zahtevo so na voljo tudi FSC in PEFC certifikati
Nov karton je zasnovan na konceptu uspešne prodaje izdelka Fusion Topliner. V nasprotju z dvoslojno prevlečeno različico kartona Fusion Topliner ima Fusion Nature Plus bolj naravno in nepremazano površino z bolj tipno zaznavo. Sappi ga je razvil glede na potrebe trga in je zato na voljo tudi v nižjih gramaturah, kot običajni enoslojni papirji.

Surova celulozna vlakna so ključnega pomena za učinkovito recikliranje
S procesom recikliranja se celulozna vlakna poškodujejo in so z vsakim ciklom recikliranja slabša. V konvčni fazi to pomeni ne zmožnost vnovične izdelave kakovostnega recikliranega papirja, zato je v posameznih ciklih recikliranja potrebno dovajati sveža, torej dolga in čvrsta surova celulozna vlakna. V recikliranju imajo zato novi papirji ključni pomen pri dovajanju teh bolj svežih surovih vlaken.

Več informacij na www.sappi-psp.com.