Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Skodelice za pijačo iz kartona, ki jih je mogoče reciklirati vključno s pokrovčkom.
Podjetji The Paper Lid Company in Metsä Board sta predstavili pokrovčke in skodelice za enkratno uporabo, izdelane iz kartona, ki ga je mogoče 100-odstotno reciklirati. Produkt je rezultat dolgoročnega projekta finskega zagonskega podjetja in skupine Metsä Group za zmanjšanje količine plastičnih odpadkov.

#ekologija #ekološkaembalaža

Osnovna produkta so skodelice iz kartona, ki ga je mogoče 100-odstotno reciklirati. posebnost pa je pokrov, ki je prav tako izdelan iz kartona z dodano disperzijsko bariero, ki jo je mogoče v celoti reciklirati. Izdelek je primeren za tople kot hladne pijače, izdelan pa je z novim tehnološkim postopkom podjetja The Paper Lid Company, ki omogoča oblikovanje materiala v poljubno končno obliko. Rezultat je pokrov iz enega kosa, ki čvrsto stoji na skodelici in naj bi imel podobne lastnosti kot običajni plastični pokrov.

"Zmanjševanje plastičnih odpadkov je za nas in naše okolje še posebej pomembno. Skupaj s partnerji nenehno razvijamo in preizkušamo nove, inovativne rešitve, katerih bistvo je krožno gospodarstvo," pojasnjuje Ilkka Harju, direktor storitev za embalažo za regijo EMEA in APAC pri družbi Metsä Board. Pokrov kartona je odličen primer takšne rešitve, dodaja.

100 odstotno reciklabilna živilska embalaža.
"Več let smo si prizadevali izdelati pokrov iz kartona, ki ga je mogoče 100-odstotno reciklirati," pojasnjuje Matti Salonoja, ustanovitelj podjetja The Paper Lid Company. Dodaja še, da so s pomočjo družbe Metsä Board zmogli razviti funkcionalno končno uporabno rešitev.

Ker je bilo zanimanje za novo rešitev od vsega začetka veliko, je podjetje v svojem proizvodnem obratu v Maskuju na jugu Finske ustvarilo tehnološke pogoje za zagon serijske proizvodnje. Po navedbah podjetja je ekološki odtis nove rešitve iz kartona za polovico manjši od odtisa klasičnega plastičnega pokrova.

Več informacij na www.metsaboard.com.