Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mitsubishi barierni papriji so bili ponovno odlikovani.
Zakaj je tovarna Mitsubishi v Flensburgu prejela "okoljsko nagrado 2021", ki jo je podelila organizacija STFG (Studien- und Fördergesellschaft der Schleswig-Holsteinischen Wirtschaft) za proizvodnjo bariernih papirjev. Neodvisna žirija, odgovorna za izbor nagrajencev, je v svoji izjavi zapisala: "Barierni papir znamke Mitsubishi za neposredno pakiranje živil, ki je bil razvit in proizveden v obratu Flensburg (Nemčija) skupine Mitsubishi HiTec Paper, je mogoče reciklirati v obtoku odpadnega papirja, kar inovativno prispeva k preprečevanju nastanka odpadkov in sami trajnosti."


#MitsubishiHiTecPaper #trajnost #bariernipapirji

Od leta 1984 je organizacija STFG podelila že 74 okoljskih nagrad, "Environmental Award of Business". Za to količino podeljenih nagrad so zelo veseli, saj dokazuje, kako pomembno je varstvo okolja nemških podjetjih. Primer podjetja Mitsubishi HiTec Paper oziroma proizvodnega obrata v Flensburgu, ki razvija in proizvaja okolju prijazen papirni embalažni material za pakiranje živil, dokazuje visoko inovativnost nemškega gospodarstva tudi na področju razvoja trajnosti.

Mitsubishi HiTec Paper s papirji serije Barricote ponuja celotno paleto bariernih papirjev, ki so bili razviti v sodelovanju s proizvajalci hrane, proizvajalci pakirnih strojev in predelovalci. Papir je mogoče v celoti reciklirati, uporablja se lahko kot embalaža za vrečke, ovojni papir in papir za laminiranje. Papirji Barricote so z učinkovitimi kompozitnimi barierami, ki preprečujejo prodor vodne pare, maščob in olj, kisika in arom ter mineralnih olj primerni za izdelavo primarne in sekundarne embalaže.

Več informacij na www.mitsubishi-paper.com.