Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Gleitsmannova nova varnostna barva ustvarja učinek semaforja. (vir: Hubergroup).
Enostavnejše preverjanje pristnosti bankovcev in drugih varnostnih dokumentov je odslej mogoče z inovativnim zaščitnim elementom "mouve" podjetja Gleitsmann Security Inks (GSI), hčerinskega podjetja skupine Hubergroup. Pod UV svetlobo varnostno barvilo prikaže učinek barvnega prehoda in končni zeleni barvni vtis. Ta "učinek semaforja" je mogoče preveriti z obstoječimi svetili oziroma senzorji.

#gleitsmann #hubergroup #varnostnitisk

Ta izjemni in inovativni varnostni učinek z uporabo ene same barve je družba GSI razvila z uporabo lastnih znanj, samo barvo je razvila v manj kot letu dni v sodelovanju s partnerskim podjetjem Leuchtstoffwerk Breitungen (LWB), nemškim proizvajalcem fosforjev, posebnih kemikalij in posebnih vrst pigmentov. Učinek semaforja združuje tehnologijo UV svetlobnega učinka s fosforescenco in spreminjajočih barvnih lastnosti (rdeče, rumene, zelene). Z uporabo obstoječih svetlobnih virov in orodij lahko pristnost dokumentov na licu mesta enostavneje preverijo policisti, trgovci in drugi.

Podjetje GSI s sedežem v Berlinu (Nemčija), ki je specializirano za razvoj varnostnih oziroma zaščitnih tiskarskih barv, oskrbuje različne vladne in komercialne tiskarne t varnostnim tiskom po vsem svetu. Od leta 1976 je del mednarodne skupine oziroma proizvajalca tiskarskih barv in posebnih kemikalij Hubergroup in bo letos skupaj z matičnim podjetjem praznovalo 175. obletnico delovanja. Družba GSI v Berlinu zaposluje 75 visokokvalificiranih delavcev in ustvarja letni dvomestni milijonski promet.

Več informacij na gsi-gmbh.com in www.hubergroup.com.