Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fujifilm sledi dražitvam surovin.
Fujifilm naj bi s 1. januarjem letos dvignil ceno tiskarskih plošč okvirno za 0,46 EUR na kvadratni meter. V zadnjih mesecih so se stroški nabave aluminija znatno povečali, globalno gledano pa so se povišali  tudi stroški energije. Slednji so se ponekod tudi potrojili, logistični stroški pa so narasli kar za 250 odstotkov. Dodatno problem predstavlja tudi večkratno zvišanje cen kemikalij in embalažnih materialov, navaja proizvajalec.

#fujifilm #dvigcen
 
Družba Fujifilm je storil, kar je bilo v njihovi moči, da bi zmanjšali stroške izdelave ofsetnih plošč. Prilagodili so delovne metode in izboljšali operativno učinkovitost, a to za ublažitev vpliva na dvig cen ne zadostuje več. Povišanje cen surovin na trgu je preprosto preveliko. Z dvigom cen plošč v Fujifilmu zagotavljajo, da bo dobava plošč v prihodnosti potekala nemoteno.

Podpredsednik družbe Fujifilm Graphic Systems EMEA Taku Ueno pojasnjuje: "Na svetovni ravni se soočamo z eksplozivno rastjo stroškov brez primere, zlasti na področju logistike, energije in surovin. Prevzeli smo veliko dodatnih stroškov, vendar ne moremo prevzeti vseh. Položaj je za stranke zelo težak, tega se zavedamo in storili bomo vse, kar je v naši moči, da vpliv na cene ublažimo, dobavo plošč pa ohranimo zanesljivo."

Več informacij na global.fujifilm.com.