Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mondi proizvaja nepremazane papirje s certifikatom Cradle-to-Cradle (C2C).
Proizvajalec embalaže in papirja Mondi je pridobil bronasti certifikat "Cradle to Cradle Certified Bronze" za nepremazane fine papirje, ki jih proizvajajo avstrijski, slovaški in ruski obrat. Mondi s tem postaja vodilni dobavitelj tako obsežne ponudbe nepremazanih finih papirjev s certifikatom Cradle to Cradle - od izvora do izvora.

#c2c #cradletocradle #mondi

Mondi tovrstne dosežke vidi kot "prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo". Ponudba, ki ustreza specifikacijam tega sistema certificiranja, vključuje serijo papirjev Color Copy in Pergraphica, reciklirane papirje Nautilus in portfelj pisarniških papirjev.

"Zelo smo veseli, da smo leto začeli s tem dosežkom na področju razvoja in proizvodnje trajnostih izdelkov. To potrjuje našo zavezanost rešitvam krožnega gospodarstva kot delu Mondijevega akcijskega načrta 2030," pravi Devan Naidoo, direktor marketinga in prodaje pri Mondi Uncoated Fine Paper.

Celostni pristop C2C - Cradle to Cradle Certified (od izvora do izvora) sledi naravnemu načelu ponovne uporabe surovin znotraj proizvodnega cikla in s tem preprečevanja nastajanja odpadkov. Certifikat podeljuje inštitut za inovativne izdelke "Cradle to Cradle" (Cradle to Cradle Products Innovation Institute). V okviru tega sistema certificiranja se trajnost ocenjuje v petih kategorijah: zdravje materialov, recikliranje, nadzor onesnaževanja zraka in varovanje podnebja, odgovorna raba vode in tal ter družbena odgovornost. Mondijev nabor nepremazanih finih papirjev je bil v vseh naštetih kategorijah ocenjen od zlate do bronaste ravni, kar je privedlo do končne bronaste ravni certifikata C2C.

Več informacij na www.mondigroup.com.