Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Skupina Hubergroup je predstavila novo serijo ofsetnih tiskarskih barv, ki so varne v aplikacijah z neposrednim stikom z živili.
Z novimi tiskarskimi barvami MGA Contact za ploski ofsetni tisk skupine Hubergroup bo živilska embalaža še bolj kreativna, z še več bo sporočilne površine. Zahvaljujoč skrbno izbranim surovinam je nova serija barv primerna za varno tiskanje notranjih strani papirne in kartonske embalaže za živila.

#zivilskaembalaza #hubergroup #mgacontact

V kombinaciji z disperzijskim lakom iste serije MGA Contact znamke Hubergroup so živilske aplikacije tiska primerne za neposreden stik z živili, kar pomeni, da ni potrebnih dodatnih funkcionalnih oziroma migracijskih pregrad. Barvni razpon in obstojnost nove serije barv sta po navedbah proizvajalca primerljiva običajnim ofsetnim barvam.

Ker je odslej z novimi barvami možno varno potiskati tudi notranji del živilskih embalažnih aplikacij, imajo skrbniki blagovnih znamk in oblikovalci embalaže zdaj dvakrat več površine za integracijo svojih sporočil oziroma informacij. Na ta način lahko embalaža za sadje, zelenjavo ali čokolado dobi tudi privlačnejšo podobo. Vse sestavine nove barve so v skladu s smernicami EU regulativ izdelave varne živilke embalaže in merili FDA za neposredni stik tovrstnih tiskanih aplikacij z živili. Nova serija barv se proizvaja v ločenem proizvodnem obratu v Cellu (Nemčiji).

Več informacij na www.hubergroup.com.