Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Uvozne dajatve kot "trgovinska ovira. Intergraf zaradi pomanjkanja papirja računa na komisijo EU (vir: kPrint).
Intergraf, evropska krovna organizacija tiskarske in medijske industrije, zaradi trenutnega pomanjkanja papirja poziva evropsko komisijo, naj skupaj poišče načine za zagotovitev zadostne oskrbe s surovinami. Stalno pomanjkanje papirja postaja grožnja tiskarski in medijski industriji v Evropi.

#intergraf #dobava #papir #celuloza

Evropska krovna organizacija Intergraf je na evropsko komisijo nedavno naslovila vprašanje, v kolikšni meri bo gozdarska strategija EU do leto 2030 zmanjšala razpoložljivost lesa in s tem celuloze za proizvodnjo papirja in kartona. Poleg tega je Intergraf opozoril na uvozne dajatve evropske unije na papir iz Kitajske in pozval komisijo, naj upošteva vse bolj težaven položaj tiskarjev, če se razmišlja o podaljšanju teh dajatev.

Nemško združenje tiskarske in medijske industrije (bvdm) je to "trgovinsko oviro" že večkrat kritiziralo. Evropska komisija bi morala imeti varno oskrbo s cenovno dostopnim papirjem veliko bolj v ospredju programa, še poudarjajo.

Evropska komisija je v pismu Intergrafu poudarila, da imajo gozdarske in sorodne industrije, vključno s tiskarstvom in založništvom, osrednjo vlogo v biogospodarstvu EU. S svojimi izdelki, ki jih je mogoče reciklirati, so pionirji na področju podnebne nevtralnosti in prijaznosti do okolja. Poleg tega se evropska komisija strinja, da bo o pomoči pri vse težavnejši dobavi papirja razpravljala v skladu z zakonodajo EU. Srečanje Intergrafa z odgovornimi predstavniki evropske komisije je predvideno v aprilu.

Več informacij na www.intergraf.eu.