Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Podjetji Heidelberg in PURe inks Europe sta sklenili vseevropski sporazum o sodelovanju, da bi z rešitvami povečali trajnost ofsetnega tiska.
Podjetje Heidelberg bo v svoji ponudbi poleg lastnih rešitev serije Saphira ponujal tudi tiskarske barve znamke PURe. Za vse odjemalce Heidelberga je na voljo tudi individualna storitev implementacije uporabe novih barv. Obe podjetji s tem želita povečati trajnost ofsetnega tiska.

#heidelberg #pure #trajnost #tiskembalaze #komercialnitisk

Iz Heidelberga so v nedavni izjavi dejali, da so se za to potezo odločili zaradi svoje zavezanosti svojim strankam glede razvoja in ponudbe vse bolj trajnostnih rešitev. S tem želijo, daje tiskarska industrija bolj trajnostna na splošno. Dejstvo je, da uporaba konvencionalnih ofsetnih tiskarskih barv ali alternativnih UV pogosto otežuje uvedbo trajnostne proizvodnje tiska, tiskarske barve PURe pa so idealne za embalažne in komercialne tiskarne pri doseganju teh okoljsko ozaveščenih ciljev.

Barvne rešitve znamke PURe so zato odgovor na vse večje povpraševanje po bolj trajnostni tiskarski izdelkih in nenazadnje produkciji. Nova zasnova teh barv ne vsebuje substanc, kot so minerali, palmino, sojino ali kokosovo olje, kovinski aditivi za sušenje, antioksidanti in mikroplastika. So brez vonja in zagotavljajo odlično reciklabilnost tiskovin. Iz podjetja PURe še dodajajo, da njihove barve dokazano izpolnjujejo najvišje okoljske in zdravje varne standarde.

nove barve znamke PURe postavljajo novo merilo trajnosti ofsetnih tiskarskih barv. Zaradi edinstvenega mehanizma sušenja se sušijo hitro in pri bistveno nižji temperaturi kot običajne, kar prispeva k večji energetski učinkovitosti. Barve PURe so idealne za tisk živilske embalaže in komercialnih tiskovin.

Za končno večjo trajnost in pridobitev ekoloških certifikatov pa žal ni dovolj le uporaba novih barv. Ker je za to potreben celovit pristop, prilagojen posameznemu tiskarskemu okolju, ki zajema analizo strukture delovnih mest in dobavne verige ter morebitne spremembe nastavitev strojev, potrošnega materiala in celo usposobljenosti operaterjev, v ta namen pri Heidelbergu ponujajo tudi storitev celostne podpore in uvajanja uporabe novih barv.

Več informacij na www.heidelberg.com in www.pure-inks.com.