Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fujifilm bo v nov proizvodni obrat vložil približno 25 milijonov evrov.
Fujifilm Imaging Colorants v ameriški zvezni državi Delaware gradi nov proizvodni obrat za proizvodnjo pigmentnih disperzij oziroma barvil za kapljični tisk. Z naložbo v višini 28 milijonov ameriških dolarjev, kar je približno 25 milijonov evrov, Fujifilm podvaja svoje proizvodne zmogljivosti barvil v ZDA, da bi zadostil hitro rastočemu svetovnemu povpraševanju po tovrstnih materialih.

#fujifilm #kapljicnitisk #barvila

Približno 1000 kvadratnih metrov velik objekt, ki so ga začeli graditi marca 2022, naj bi začel obratovati poleti 2023. Hkrati bo družba Fujifilm Imaging Colorants do konca leta 2023 v Delawaru ponudila 30 novih delovnih mest na področju zagotavljanja kakovosti, inženiringa, proizvodnje in uprave.

V novem obratu bodo proizvajali pigmentne disperzije visoke čistosti, proizvedene z lastnim postopkom RxD družbe Fujifilm. Ta so namenjena razvoju barvil za kapljični tisk embalaže, tekstila in komercialni tiskovin. Omenjen postopek pridobivanja pigmentnih disperzij je patentirana tehnologija navzkrižnega povezovanja pigmentnih delcev v stabilno polimerno kletko, kar zagotavlja stabilnost same disperzije. Fujifilm sicer proizvaja in dobavlja svoja vodna barvila različnim proizvajalcem digitalnih kapljičnih tiskarskih sistmeov, dobavlja pa tudi čiste pigmentne disperzije RxD proizvajalcem barvil.

Družba Fujifilm je zagon prvega obrata za proizvodnjo in razvoj pigmentnih disperzij v ZDA za spomlad 2022 napovedala lani. Ta letos predvsem dopolnjuje potrebne proizvodne kapacitete obstoječih proizvodnih obratov v Evropi. Z drugim napovedanim obratom v ZDA pa bodo po navedbah družbe zmogljivosti podvojene.

Več informacij na www.fujifilm.com.