Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
SwissQprint predstavlja novo rešitev za UV-tisk na steklo (vir: SwissQprint).
Individualiziran tisk steklenih predmetov so vse bolj iskani izdelki na področju notranje dekoracije, na primer kot kuhinjske obloge, delilniki prostorov, steklena vrata, obloge za dvigala, paneli za prhe ali stenski paneli na splošno.

#swissqprint #tisknasteklo #ledtisk

SwissQprint je za ta namen razvil mehansko rešitev, ki jo dopolnjuje nov komplet barvil. Mehanska rešitev sestoji iz posebnega vrtljive robne letve in petih prosto nastavljivih horizontalnih letev, ki omogočajo natančno umestitev steklenega ploskega materiala na tiskalno mizo.

Princip tiska se izvaja z uporabo posebnega papirja, ki z namestitvijo pod steklo služi njegovi zaščiti pred praskami, posredno pa ima papir tudi funkcijo zadrževanja barve, ki se izpiše preko roba v načinu tiska do roba. na ta način tiskalna miza ostane čista, z možnostjo uporabe valja pa lahko operater s pritiskom na gumb enostavno navije omenjen zaščitni papir.

Nabor barvil, ki je optimiziran za tisk na steklo, poleg procesnih barv ponuja tudi svetle odtenke procesnih barv, belo pokrivno barvilo in brezbarvni lak za izdelavo posebnih učinkov. Za dober oprijem barve na steklo ni več potreben kakršenkoli dodaten postopek premazovanja z reagenti. Lakirno sredstvo se kot dodatna možnost lahko uporablja v končni dodelavi, na primer za izdelavo delno matiranega stekla ali izdelavo posebnih površinsko sijajnih učinkov.

Z novo rešitvijo se lahko tako novi kot obstoječi uporabniki rešitev oziroma tiskalnikov swissQprint specializirajo za neposredni tisk na steklo. Možnost tiska na steklo in uporaba posebnih prilagojenih barvil je novost oziroma rešitev, kot posebna opcija z možnostjo naknadne vgradnje v LED tiskalnike znamke swissQprint.

Več informacij na www.swissqprint.com.