Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
UV fleksotiskarska ponudba odslej pod blagovno znamko Iray. (vir: Hubergroup Printing Solutions)
Z rastjo UV fleksotiskarskega trga se povečujejo tudi zahteve tiskarjev in proizvajalcev tovrstnih barv. Vse več je povpraševanja po UV fleksotiskarskih barvah za varen tisk živilske embalaže ter zahtevne embalaže in etiket za neživilske izdelke. Skupina Hubergroup Print Solutions je v ta namen prevetrila svoj portfelj UV fleksotiskarskih barv, ki so odslej na voljo pod enotno blagovno znamko Iray.

#hubergroup #fleksotisk #barve #nizkamigracija #zivilskaembalaza

Kot del te reorganizacije ponudbe z blagovno znamko Iray je proizvajalec tiskarskih barv v svoj portfelj med drugim dodal različne temeljne premaze, sredstva za laminacijo in tiskarska barvila z nizko stopnjo migracije ter premaze za izdelavo živilske embalaže.

UV tiskarske barve in premazi za živilsko embalažo
Po navedbah proizvajalca izdelki Iray pokrivajo širok spekter uporabe in jih odlikuje visoka odpornost na drgnjenje, dober oprijem, nizka stopnja vonja in visok izkoristek. S svojo zasnovo so primerni za hitri produkcijski tisk in neposredno dodelavo tiskovin. Fleksotiskarske barve in premazi za živilsko embalažo s funkcijo UV sušenja so novost v tej ponudbi, ki izpolnjujejo Hubergroupove smernice MGA (nizka migracija in nizka stopnja oddajanja vonja), kar pomeni, da so izdelki varni uporabo tudi na področju živilske embalaže.

Proizvajalec je tudi s pomočjo številnih laboratorijskih testov zagotovil, da je z novimi UV tiskarskimi barvami in premazi v stopnji recikliranja mogoče zadovoljivo razbarvati tako papirne materiale, kot tudi folije. Poleg tega je oddelek PMV na Tehnični univerzi v Darmstadtu (Nemčija) potrdil, da je tiskovine možno razbarvati zadovoljivo tudi po metodi Ingede 11.

Več informacij na www.hubergroup.com.