Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Crystalcon, nepremazan, prosojen papir, primeren za kompostiranje, ki ga je razvil Sappi, naj bi bil embalažna rešitev, ki jo je mogoče reciklirati. (vir: Sappi Europe)
Proizvajalec papirja Sappi Europe in proizvajalec embalažnih strojev Kallfass sta podpisala pogodbo o sodelovanju. V okviru partnerstva želita podjetji razviti papirnato alternativo primarni embalaži z zasnovo s folijo. Rešitev naj bi bila namenjena neprehrambnemu sektorju. Crystalcon, nepremazan, prosojen papir, primeren za kompostiranje, ki ga je razvil Sappi, naj bi bil embalažna rešitev, ki jo je mogoče reciklirati. V kombinaciji z rešitvijo Sappi Seal Silk je embalažo možno tudi toplotno zavariti.

#sappi #kallfass #crystalcon #alternativa #embalaza #trajnost

V sporočilu za javnost podjetji navajata poročilo Global Buying Green Report 2022, ki ga je izdal Trivium Packaging in temelji na raziskavi več kot 15.000 anketiranih potrošnikov v Evropi, Severni in Južni Ameriki. Poročilo izpostavlja trajnostne zahteve trga, ki dejansko embalažna podjetja ogrožajo z izgubo tržnega deleža, v kolikor ne bodo zadovoljila povpraševanja potrošnikov po trajnostni embalaži. Po mnenju Kallfassa in Sappija poročilo nakazuje pomen ohranjanja virov in možnosti recikliranja embalaže. To je tudi dodaten razlog, da proizvajalec embalažnega papirja Sappi in proizvajalec embalažnih strojev Kallfass združita moči v partnerstvu in razvoju materialov za področje neživilske embalaže.

Sappi Crystalcon v kombinaciji s Sappi Seal Silk
Sappi in Kallfass želita slediti trendom potreb v prihodnosti in pravočasno ponuditi ustrezne rešitve. Na primer, občutno se je povečalo povpraševanje po trajnostnih rešitvah na področju spletnega trženja – eno najhitreje rastočih področij ne le po pandemiji. Dobro cenjena študija Sendcloud (E-Commerce Delivery Compass 2021/2022) je razkrila, da skoraj 78 odstotkov anketiranih evropskih potrošnikov meni, da bi bilo treba embalažni material v celoti reciklirati. Te zahteve so potrdili tudi spletni trgovci, ki so prav tako prepoznali potrebo po optimizaciji tovrstnih embalažnih materialov.

V obsežnih testih je bil Sappijev prosojni papir Crystalcon prepoznan kot obetavna alternativa folijam primarne neživilske embalaže. Crystalcon, nepremazan, prosojen papir je mogoče kompostirati, v kombinaciji z rešitvijo Sappi Seal Silk pa ga je mogoče tudi toplotno variti. Ta kombinacija ponuja tudi embalažno rešitev, ki jo je mogoče v celoti reciklirati – primerna je tako za živilske kot neživilske aplikacije. Novi prosojni papir Crystalcon omogoča izdelavo embalaže z dovolj prosojnosti za identifikacijo izdelka v notranjosti. Prvi vzorci novosti so bili predstavljeni na letošnjem sejmu Fachpack v septembru.

Več informacij na www.sappi.com in www.kallfass.de.