Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Serija papirjev FlexPaper je bila na Fachpacku predstavljena za trajnostne embalažne rešitve. (vir: Felix Schoeller Group)
Felix Schoeller Group je na Fachpacku predstavil svoj portfelj papirjev za embalažne rešitve, med njimi tudi bolj trajnostne. Sem spadajo predvsem novi papirni kompoziti FlexPaper, ki so po besedah ​​proizvajalca namenjeni zamenjavi običajnih embalažnih materialov z okolju prijaznejšimi.

#flexpaper #felixschoeller #embalaza #embalaznipapir

Papirni kompoziti FlexPaper proizvajalca Felix Schoeller so izdelani z večplastnim  postopkom koekstruzije oziroma z ekstruzijsko laminacijo. Po navedbah proizvajalca izpolnjujejo trenutne zahteve za izdelavo varne embalaže in so primerni za dodelavo z vsemi standardnimi embalažnimi stroji. Pregradne oziroma nepropustne lastnosti, jakost tesnilnega šiva in odpornost na prebadanje je individualno prilagodljivo končnim potrebam zaščite izdelka. Glede na zahteve embalaže lahko delež papirja v celotni embalaži individualno prilagodijo pakiranemu blagu. 

Serija kompozitnih papirnih rešitev vključuje:

Flex Paper Pure - papirni kompozit, ki ima 95-odstotno visoko vsebnost papirja. Izdelan je s postopkom ekstruzije tankega filma. Osnova je obnovljiva FSC-certificirana celuloza iz trajnostno upravljanih gozdov. Ima zelo dobre tiskovne rezultate v tehniki fleksotiska in globokega tiska, kar zagotavlja izdelavo atraktivne in kupcu vabljive embalaže. Primeren je za odlaganje med odpadni papir.

Papirna kompozita FlexPaper window in FlexPaper protect sta izdelana z ekstruzijsko laminacijo. Flexpaper window je edini kompozit papirja v portfelju, ki ima individualno oblikovano okno za vpogled vsebine z uporabo tehnologije laserskega izreza. FlexPaper protect je individualno prilagojena rešitev potrebam zaščite izdelka. V obeh različicah izdelkov se delež papirja lahko poveča glede na zahteve embaliranega blaga.

FlexPaper barrier in FlexPaper seal sta izdelana s postopkom tankoslojne ali večplastne koekstruzije. Za razliko od različice papirja FlexPaper seal ima FlexPaper barrier pregrado in tesnilni sloj ter posledično dobre pregradne oziroma nepropustne lastnosti. FlexPaper seal je kompozit tesnilnega sloja in posebnega papirja. Oba omenjena papirna sestava sta po navedbah proizvajalca primerna za recikliranje.

Več informacij na www.felix-schoeller.com.