Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
S prevzemom Guarro Casas skupina Fedrigoni krepi svojo prisotnost na trgu vrhunskih papirjev za luksuzno embalažo.(vir: Fedrigoni)
Skupina Fedrigoni, en vodilnih področju proizvodnje premium papirjev za luksuzno embalažo, premium etiketnih in samolepilnih materialov, je podpisala pogodbo z angleško-francoskim podjetjem Arjowiggins za prevzem podjetja Guarro Casas. Špansko podjetje s tradicijo je dejavno na področju proizvodnje in dodelave posebnih grafičnih papirjev. Guarro Casas ima sedež v Gelidi (Barcelona, Španija) in obrat s 140 zaposlenimi.

#fedrigoni #papirji #embalaza #etikete

Sporazum o prevzemu je bil podpisan nekaj dni po tem, ko so Arjowiggins UK Group in njene podružnice v Veliki Britaniji vložile predlog za stečaj. Guarro Casas je bil nekoč del skupine Arjowiggins UK in je visoko specializiran za proizvodnjo visokokakovostnega finega papirja, predvsem namenjen zahtevnejši vezavi in kreativnim aplikacijam.

»Prevzem podjetja Guarro Casas je novo poglavje v naši globalni strategiji rasti v svetu specialnih papirjev za vrhunsko embalažo in druge kreativne aplikacije, ki nam bo omogočila, da bomo še učinkoviteje služili vsem blagovnim znamkam, oblikovalcem, tiskarjem in predelovalcem poltiskovin. Novo podjetje v naši skupini bo razširilo naš portfelj z dodatnim znanjem in izkušnjami ter tehnologijami, ki zelo dobro dopolnjujejo naš portfelj,« pravi Marco Nespolo, izvršni direktor skupine Fedrigoni. "Prihodnje sinergije bodo vplivale tudi na Fedrigonijevo poslovno področje samolepilnih materialov Self Adhesives, zlasti na segment premium etiket."

Zadovoljstvo s prevzemom je izrazil tudi Jordi Sauras, generalni direktor Guarro Casas. »Fedrigoni je mednarodna skupina in trden, hitro rastoči industrijski igralec. Zato sem prepričan, da lahko Guarro Casas v prihodnjih letih močno zraste. Naši dve podjetji se odlično ujemata in Fedrigonijeve izkušnje v sektorju luksuzne embalaže, poznavanje procesov in proizvodnje, skupaj z globalnim obsegom poslovanja, bodo ključnega pomena v razvoju novih in zelo inovativnih rešitev.«

Več informacij na www.paper.fedrigoni.com.