Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
XSYS ima v ponudbi novo tiskarsko ploščo. (vir: XSYS)
XSYS je napovedal lansiranje fotopolimerne tiskarske plošče z visoko trdoto po Shoru za tiskanje fleksibilne embalaže s topilnimi črnili, imenovane Nyloflex FTV Digital.

#xsys #nyloflex #ftv #fleksotisk #plosca

Nova zasnova plošč s tehnologijo Flat Top Dot in glajeno površino zagotavlja tiskovne rezultate vrhunske kakovosti na različne vrste folij oziroma gibkih materialov. Nova plošča obenem ponuja fleksibilnost in izboljšano produktivnost.

»Naše stranke se soočajo z velikimi izzivi zagotavljanja korektnih rezultatov tiska hitreje in učinkoviteje,« pravi Simon Top, produktni vodja pri XSYS. "Z digitalno tiskarsko ploščo Nyloflex FTV Digital podjetje XSYS uvaja najnovejšo inovacijo plošč za tisk vrhunske gibke embalaže. Poleg tega je novo tiskarsko ploščo mogoče obdelati z obstoječo procesno opremo za digitalne fleksografske tiskarske plošče in ne povzroča nobenih dodatnih stroškov investicij v pomožne ali potrošne materiale."

Ob uporabi klasičnih osvetlitvenih enot nova plošča natisne tudi najfinejše podrobnosti motivov. Zaradi tehnologije proti polnjenju netiskovnih delov forme z odvečno barvo (AIF) je zagotovljeno daljše in čistejše tiskanje z barvami na osnovi topil. Na ta način je mogoče doseči tudi celokupno večjo učinkovitost (OEE) z manj izpadi tiskarskih strojev. Druga prednost pa je po mnenju proizvajalca tudi manj odpadka, saj je nova zasnova plošč bolj odporna proti nabrekanju.

Zaradi popolnega prenosa barve v razmerju 1:1 na tiskovno ploščo je dosežena visoka stopnja konsistence in ponovljivosti odtisa, tako da je plošča primerna tudi za površinska sita. Nova plošča še posebej dobro podpira rastrske strukture ThermoFlexX Woodpecker, vključno z Woodpecker Sharp in Nano, poleg tega je idealna tudi za tisk v načinu razširjenega barvnega obsega.

Več informacij na xsysglobal.com.