Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Antalis je prenovil in ponudil serijo papirja Olin Design. (vir: Antalis)
Antalis je preoblikoval svojo kolekcijo papirja Olin Design, ki naj bi po navedbah proizvajalca vsebovala enega najsvetlejših odtenkov bele barve na trgu premium papirja.

#olin #antalis #premiumpapir #visokabelina

Papirji Olin Design so bili razviti za potrebe skrbnikov blagovnih znamk, oblikovalcev in tiskarn. Po besedah dobavitelja je glavni poudarek Olin Design ponuditi popolno reprodukcijo tiska ob dodajanju naravnega pridiha. Nova podoba papirjev Olin je na voljo v treh površinskih različicah: Regular, Smooth in Rough; ter gramaturah od 50 do 400 g/m². Na voljo so v štirih belinah od kremnega do čisto belega tona. Poleg rezanega papirja serija ponuja tudi ovojnice in poštne vrečke.

Papirji Olin Design Ultimate White z belino CIE 170 zdaj nadomešča Olin Design Absolute White (belina CIE 165). Z bolj nevtralno belo barvo je bil razvit Olin Design Bright White (belina CIE 151), ki je nadomestil prejšnjo različico High White (belina CIE 143). Nova umazano bela barva papirja Olin Design Soft White z belino CIE 74, prej Olin Design Natural White (CIE belina 80), naj bi bila primerna za založništvo ali visokokakovostno embalažo. Za uporabnike, ki iščejo bolj kremast ali umazano bel odtenek pa se priporoča Olin Design Warm White (CIE White 65).

Da bi zadostili naraščajočim zahtevam tiskarn s tonerskim tiskom ali tiskom s sistemi HP Indigo, je na voljo tudi različica Olin Design Digital, ki je na voljo v dveh novih formatih: 330 x 483 mm in 530 x 750 mm. Ti izjemno veliki formati imajo tudi certifikat HP Indigo. Z gramaturo od 120 do 350 g/m2 je Olin Design Regular Digital na voljo tudi v odtenku Ultimate White.

Nova serija papirja Olin design je izdelana v skladu s standardom ISO 9001, ima FSC certifikat in tudi okoljski pečat EU.

V prihodnosti se bo Olin pojavljal kot kolekcija »vse v enem«. Seriji Olin Design in Olin Origins sta že na voljo. Olin Colors in Olin Millesime pa prihajata kmalu.

Več informacij na www.antalis.com.