Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Koenig & Bauer in Hubergroup Print Solutions skupaj v razvoj tiskarskih strojev.
Proizvajalec tiskarskih strojev Koenig & Bauer je sklenil pogodbo o sodelovanju s proizvajalcem tiskarskih barv Hubergroup Print Solutions. Gre za razvoj običajnih tiskarskih barv posebej namenjenih ofsetnim tiskarskim strojem Rapida.

#koenigbauer #hubergroup #rapida tiskarskebarve #sodelovanje

Pred sklenitvijo dogovora je bilo opravljeno obsežno testiranje tiskarskih barv. Glede na sporočilo za javnost so tiskarske barve, ki so predmet sodelovanja, posebej optimizirane za stroje Rapida in bodo stalno nadzorovane glede kakovosti z nenehno uporabo v Koenig & Bauerjevem centru za uporabniške izkušnje (CEC). Koenig & Bauer zato izključno priporoča uporabo teh preizkušenih tiskarskih barv na ploskih ofsetnih tiskarskih strojih Rapida po vsem svetu.

Cilj sodelovanja je vse boljše usklajevanje izdelkov obeh proizvajalcev. Poleg tega sporazum vključuje še:
  • razvoj skupne trajnostne strategije (varovanje zdravja, koncept krožnega gospodarjenja Cradle-to-Cradle, certificiranje),
  • skupen razvoj in trženje tiskarskih barv za primarno embalažo živil,
  • razvoj konceptov po meri skrbnikov blagovnih znamk in
  • strateške in tehnološke razvojne projekte.
Poleg razvojnega partnerstva obe podjetji tesno sodelujeta tudi na mednarodnih sejmih, dogodkih za stranke in izobraževanju o izdelkih.

Uporabniki naj bi imeli »neposredne koristi« od partnerstva. Z vsakim novim strojem Rapida kupec prejme začetni komplet tiskarskih barv, ki zagotavljajo obljubljene zmogljivosti in kakovosti tiska. Po tej zagonski in testni fazi lahko zainteresirani uporabniki te barve pridobijo za nadaljnjo uporabo preko prodajnih kanalov obeh podjetij.

Več informacij na www.koenig-bauer.com in www.hubergroup.com.