Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Posebna lepila za etikete, ki se izpirajo, pomagajo pri recikliranju PET materiala.
Na Labelexpu je Herma predstavila novo razvito lepilo za etikete 72Gpw za bolj učinkovito krožno gospodarjenje z materiali PET embalaže. Novo lepilo naj bi po navedbah proizvajalca nudil začetni oprijem, ki je približno dvakrat večji od običajnih lepil z možnostjo izpiranja, z enako visoko končno oprijemljivostjo in enako dobro pralnostjo.

#herma #labelexpo #lepilo #etiketa #pralneetikete #72gpw

Inštitut Cyclos-HTP je lepilo 72Gpw že certificiral v povezavi z različnimi umetnimi in papirnimi etiketnimi materiali. Novo lepilo za etikete ne zagotavljanja le zanesljivega etiketiranja, ampak podpira tudi postopke recikliranja, pri katerih je ločevanje materiala PET od materiala za etikete brez ostankov, vključno z lepilom in tiskarskimi črnili, bistveno za proizvodnjo granul, ki so čim bolj čiste.

Vse strožji predpisi recikliranja
Inovacija podjetja Herma je prišla ob pravem času, saj bo načrtovana evropska uredba o embalaži, katere osnutek je bil objavljen konec leta 2022, verjetno vsebovala strožje specifikacije za oblikovanje in izdelavo embalaže. Posebne aplikacije za pranje etiket obstajajo že nekaj časa – za to se že uporabljajo tudi pretekle rešitve znamke Herma. Vendar je bil prodor teh na trg doslej na splošno razmeroma počasen.

O podjetju Herma
Herma (Filderstadt, Nemčija) je evropski specialist za embalažo in identifikacijo izdelkov. Gre za skupino podjeti, ki je v poslovnem letu 2022 z več kot 1100 zaposlenimi dosegla prodajo v višini okoli 510,6 milijona evrov.

Več informacij na www.herma.com.