Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Herma na sejmu Labelexpo v Bruslju predstavila nov material za samolepilne etikete.
Na sejmu Labelexpo 2023 je Herma predstavila nov material za samolepilne etikete, ki nase veže več CO₂, kot se ga ustvari med njegovo proizvodnjo.

#herma #labvelexpo #samolepilneetikete #trajnost

Emisijsko bilanco je ovrednotila organizacija za zaščito podnebja "myclimate" z upoštevanjem gospodarjenja od zibelke do vrat (»od zibelke do proizvodnih vrat«) in končne faze odlaganja. Njihovo metodo izračuna je znova preveril Carbotech, neodvisni specialist za oceno življenjskega cikla izdelkov.

Novo kontaktno lepilo 71N igra odločilno vlogo v emisijski bilanci. Herma ga je razvila skupaj z razvojno ekipo BASF in pripravila za praktično uporabo. V skladu s tako imenovanim pristopom bilance biomase so surovine, potrebne za njegovo proizvodnjo, deloma zasnovane na biomasi iz organskih odpadkov namesto klasične uporabe fosilnih surovin. Kompenzacija toplogrednih plinov tako poteka na osnovi rastlin, ki so del te biomase in v fazi rasti odstranijio delež toplogrednega plina CO₂, kar je dobrodošel učinek, ki ni prisoten v primeru rabe fosilnih surovin.

Več informacij na www.herma.com.