Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Evropski potrošniki so skeptični, to kažejo aktualne potrošniške ankete glede materialov živilskih aplikacij.
Morebitna migracija različnih snovi, tudi lepil, iz embalažnih materialov v hrano je vprašanje, ki potrošnike zelo skrbi. To je pred kratkim razkrila študija Evropskega združenja potrošnikov BEUC z naslovom: »Razkrito: kaj potrošniki pravijo o varni in trajnostni embalaži živil«. V anketi je bilo vključenih 1000 anketirancev iz enajstih držav. 70 odstotkov anketiranih je zaskrbljenih zaradi vplivov kemikalij živilske embalaže na zdravje.

#herma #lepilo #zivila #varnost #62dps #62gpt #etikete

Vsaj kar zadeva etiket, je varnost oziroma nizko migracijo mogoče zagotoviti enostavno in stroškovno učinkovito z dvoslojnim lepilom 62Dps, navajajo v podjetju Herma. 

»Predvsem proizvajalci hrane imajo zahtevo, da je tveganje migracije kemikalij čim nižje,« pravi Hendrik Kehl, produktni vodja pri Hermi. Podjetje zato zdaj ponuja lastno večslojno samolepilno sredstvo 62Dps z izjemno nizko stopnjo migracije, ki je združljivo s 16 etiketnimi materiali. To lepilo ima predvsem lepilno moč na embalažnih folijah. 62Dps je lahko v neposrednem stiku s suho in vlažno hrano. Primerno je tudi za embaliranje mastnih živil, ki jim je v skladu z Uredbo (EU) št. 10/2011 mogoče dodeliti korekcijski faktor najmanj 3. stopnje. Zaradi zelo visoke oprijemljivosti 62Dps dosega optimalne rezultate tudi pri hitrih sistemih etiketiranja, ki delujejo na primer s postopkom vpihovanja.

Kot alternativo z nizko stopnjo migracije 62Dps ponuja Herma tudi samolepilno sredstvo 62Gpt. Razvito je bilo za posebej zahtevna okolja in pogoje. Po izkušnjah podjetja Herma je v prehrambnem sektorju lepilo 62Dps optimalna možnost za 95 odstotkov aplikacij embaliranja, tudi z ekonomskega vidika.

Več informacij na www.herma.com.