Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Avery Dennison lansiral trajnostne etiketne rešitve za trg vin in žganih pijač.
Nove 30-odstotne različice klasičnih etiket s ponovo uporabo in 30 odstotno vsebnostjo recikliranih surovin vinarjem in predelovalcem recikliranih surovin omogoča zmanjševati tovrsten odpadek po njihovi odsluženi uporabi.

#averydennison #trajnost #etikete #pcw #estate #martele #brightwhitefelt

Podjetje Avery Dennison Label and Packaging Materials je v svojo ponudbo uvedel različice treh klasičnih etiket s 30-odstotnim deležem recikliranih surovin (PCW - Post Consumer Waste) in program, ki je namenjen pomoči vinarjem in proizvajalcem etiket z recikliranjem teh PET odpadnih materialov po njihovi izrabi.

Po navedbah podjetja so izdelki Estate 8, Estate 17 Martele in Bright White Felt med najbolj zaželenimi izdelki za segment izdelave vinarskih etiket, ki v izdelke vnašajo poleg trajnosti pridih elegance in dodane vrednosti.

Zdaj, ko potrošniški trendi ženejo vinsko industrijo k iskanju bolj trajnostnih rešitev za embalažo, lahko oblikovalci izberejo 30-odstotne PCW različice teh etiket iz portfelja rešitev Avery Dennison Wine and Spirits. Ta kategorija izdelkov odslej šteje 13 različnih izdelkov PCW.

Ob tem proizvajalec navaja, da več kot 95 odstotkov etiketnih materialov portfelja zdaj ustreza standardom Avery Dennison Sustainable ADvantage. Ta zagotavlja, da so materiali izdelani z manj surovin, omogočajo recikliranje ali kompostiranje, vsebujejo delež reciklirane vsebine ali pa so odgovorno pridobljeni.

Avery Dennison v svoji ponudbi storitev ponuja tudi dodatno storitev za pomoč pri povečanju stopnje recikliranja PET oblog. Kot del svojega programa AD Circular zbira odpadke iz različnih kanalov različnih proizvajalcev in porabnikov etiket. Te posreduje v nov življenjski cikel kvalificiranim proizvajalcem etiket.

Več informacij na www.averydennison.com.