Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Strojno in ročno namenski zvitki novega ovijalnega papirja so po besedah Antalisa odlična alternativa ovijalnim plastičnim folijam. (Vir: Antalis Verpackungen)
Antalis Verpackungen, proizvajalec industrijske embalaže, je trgu ponudil nov izdelek Paper Stretch, alternativo plastičnim raztegljivim folijam. 

#antalis #ovijanje #rategljivpapir #paperstretch #recikliranje #trajnost

"Paper Stretch", ki v celoti sestoji iz papirnih vlaken brez kakršne koli prevleke, je mogoče v celoti reciklirati in ga je mogoče brez zadržka zavreči med papirne odpadke. Po mnenju Antalisa je to ključna prednost, saj nov ovijalni papir ne zahteva posebnega pristopa recikliranja kot je to primer raztegljive folije iz linearnega polietilena nizke gostote (LLDPE), kar otežuje visokokakovostno recikliranje.

Poleg tega lahko z lastnostjo neprosojnosti "Paper Stretch" zagotovi dodatno zaščito pred krajo in vplivom svetlobe. Po navedbah proizvajalca so bili strojni in ročni zvitki novega ovijalnega papirja obsežno testirani glede tržne odpornosti in omogočajo uporabo skoraj z vsakim ovijalnim strojem. Primeren je za ovijanje palet mase do 300 kg in višine 120 cm, direktne poštem pa tudi za aplikacije internega skladiščenja in intralogistiko. Papir Stretch je primeren za suhe in nevlažne prostore.

Več informacij na www.antalis.com.