Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Mondijeva vrhunska blagovna znamka papirja Pergraphica je še posebej primerna za luksuzno embalažo. (Vir: Mondi)
Mondi je na sejmu Drupa 2024 predstavil trajnostno embalažo in papirne rešitve blagovnih znamk Pergraphica, IQ Grass+ Packaging in IQ Board. Na dveh od tematskih sklopov koncepta Drupa Touchpoint Sustainability so se posvetili trajnostnim temam, kot so možnosti razbarvanja odpadlih tiskovin, recikliranja in certificiranja krožnega gospodarjenja od vira do vira ter trendom vedenja potrošnikov.

#drupa #mondi #luksuznaembalaza #embalaza #pergraphica #iqgrass #iqboard #drupa #fsc #cradletocradle #kroznogospodarstvo #recikliranje #trajnost

Po navedbah proizvajalca so trije vrhunski papirji še posebej primerni za uporabo izdelave luksuzne embalaže in personalizacijo, na primer tudi za obdelavo z laserskim graviranjem. Blagovna znamka vrhunskega papirja Pergraphica ima na primer širok barvni spekter s tremi različnimi odtenki bele ter hrapavo ali gladko strukturo površine, Infinite Black in 31 značilnimi barvami.

Nepremazan papir z visoko odpornostjo na trganje je IQ Grass+ Packaging, ki je sestavljen iz celuloze s certifikatom FSC in do 30 odstotnim deležem vlaken trave. Majhna na oko vidna vlakna trave dajejo IQ Grass+ Packaging značilen videz. Po besedah ​​Mondija je IQ Board vrhunski papir brez premaza izdelan iz deviških vlaken in je optimiziran za nemoten tisk in dodelavo. Še posebej primeren je za izdelavo privlačno oblikovane embalaže. Vsi papirji s svojo naravno teksturo nudijo intenziven vtis na otip, kar je zahteva vrhunske embalaže.

Mondi svoje vrhunske papirje proizvaja v Avstriji iz lesa trajnostnega gozdarjenja. Vsi tovrstni papirji izpolnjujejo mednarodne zahteve Cradle to Cradle Certified, EU Ecolabel in FSC.

Poleg omenjena je Mondi predstavil tudi prve rezultate sodelovanja z milansko univerzo NABA (Nuova Accademia di Belle Arti). Študenti so v okviru skupnega projekta luksuzne embalaže s pomočjo papirja Pergraphica izdelali različne dizajne za embalažo stekleničke parfuma. Mondi je ponudil tudi vpogled v temo laserskega graviranja in je prikazal vzorce embalaže iz papirja, ki je bil izrezan in oplemeniten s posebno lasersko dodelavo. Na voljo so obiskovalcem nudili tudi predavanja na temo možnosti dodelave in trajnostnih prizadevanj v papirništvu.

Več informacij na www.mondigroup.com.