Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Hubergroup je na sejmu Drupa 2024 sodeloval v številnih predstavitvah za sektor embalaže.
Pod motom "Creating the future of packaging together! - Ustvarjamo prihodnost embalaže skupaj!" je Hubergroup na Drupi organiziral štiri dogodke. Na samem sejmu so bili zastopani na treh stojnicah, sodelovali so tudi v konceptu Touchpoint Packaging. Štirje omenjeni konferenčni dogodki skupine Hubergroup so se osredotočili na najnovejše inovacije živilske embalaže, trajnostne rešitve in digitalno barvno komunikacijo. Poleg tega je Hubergroup predstavil svoj portfelj izdelkov s poudarkom na rešitvah MGA za tisk živilske embalaže, rešitvah za tisk embalaže z barvami na vodni osnovi sistema HYDRO-X-System in seriji tiskarskih barv črnil za tisk embalaže na osnovi topil Gecko Bond Top.

#drupa #hubergroup #mga #hydrox #geckobondtop #zivilskaembalaza

Thomas Polster, vodja poslovnega razvoja, lastnik blagovne znamke in globalni vodja ključnih strank, je vse štiri dogodke skupine Hubergroup začel s panelno razpravo na temo "Prihodnost gibke papirnate embalaže". Razpravljal je predvsem o priložnostih in izzivih gibke papirnate embalaže, tiskane z rotacijskim ofsetnim tiskom, njenih funkcionalnih značilnostih in možnostih oblikovanja te.

Drugi dogodek Hubergroupa je bilo predavanje Korbiniana Steigenbergerja, produktni vodja, na temo "Inside the Box – Direct Food - Vsebina embalaže in neposrendi stik z živili". Razpravljalo se je o posebnostih embalaže v neposrednem stiku s hrano, o tiskarskih barvh in lakih ter zakonskih zahtevah. Skrbnikom blagovnih znamk so predstavili nove možnosti, kako narediti svojo embalažo privlačno, hkrati pa izpolniti zahteve po bolj trajnostni embalaži z uporabo DFC barv in lakov.

Na Hubergroupovem tretjem dogodku je Patrick Hübel, direktor globalnega produktnega in barvnega upravljanja, predstavil patentiran sistem Hubergroup Digital Color Communication (HDCC) za upravljanje barv. Predstavil je, kako je mogoče sodobne programske rešitve uporabiti za natančen zajem, digitalizacijo in nemoteno izmenjavo barvnih specifikacij za višjo kakovost, hitrost in večjo učinkovitost tiska. Predstavil je tudi način digitalne vizualizacije barvnih predlog.

Na četrtem dogodku Hubergroupa z naslovom "Rešitve tiskarskih barv, ki jih je mogoče reciklirati" je dr. Lars Hancke, vodja poslovnega razvoja gibke embalaže pri Hubergroup, pojasnil vlogo tiskarskih barv v recikliranju materialov, saj je treba standardne sisteme tiskarskih barv za tisk embalaže ponovno evalvirati glede na nove smernice  recikliranja (ključna pojma predavanja sta bila: nitrocelulozne barve in nemški minimalni standard). 

Poleg tega se je Hubergroup s svojimi inovacijami in izdelki za embaliranje živil predstavil na treh stojnicah:
  • Na stojnici proizvajalca tiskarskih strojev Koenig & Bauer je Hubergroup predstavil svoj portfelj MGA, vključno s serijo barv za ofsetni formatni tisk MGA NATURA, serija za tisk embalaže z neposrednim stikom z živili MGA CONTACT. Serija barv MGA NATURA je bila prikazana v sistemu tiska z razširjenim barvnim obsegom na 7-barvnih strojih Koenig & Bauer.
  • Na stojnici Expert Srl so predstavili svoje rešitve za tisk embalaže na vodni osnovi, ki omogočajo izdelavo široke palete varne in z zahtevami skladne embalaže. Predstavitev je bila osredotočena na barvni sistem HYDRO-X.
  • Na stojnici proizvajalca embalažnih strojev Comexi, pa se je Hubergroup predstavil s svojo serijo tiskarskih barv za embalažo na osnovi topil Gecko Bond Top, ki omogoča izdelavo široke palete regulativne embalaže.
Več informacij na www.hubergroup.com.