Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova funkcija optimizacije sivega ravnovesja »Prinect Color Toolbox« podjetja Heidelber predstavlja novost za vse uporabnike Prinect delokrožnega sistema. Koncept orodja je doseči sivo ravnovesje s pomočjo ustrezne linearizacije procesa izdelave plošč, iztisa testnega klina in spektrofotometričnega vrednotenja omenjenega klina.



Pravilna reprodukcija sivih nevtralnih vrednosti je ključni kazalec kakovosti tiska. Do nedavnega so tiskarji barvno nadzorovali odtise le vizualno in s pomočjo upravljanja količine nanosa posamezne procesne barve.

Na žalost to lahko privede do neželenih sprememb za vse tonske vrednosti, ki jih je celokupno gledano težko ali celo nemogoče upravljati. Dodatni popravki zato pogostokrat zahtevajo daljše čase priprave in posledično večjo količino odpadnega papirja.

Nova funkcija optimizacije sivega ravnovesja »Prinect Color Toolbox« podjetja Heidelber predstavlja novost za vse uporabnike Prinect delokrožnega sistema. Koncept orodja je doseči sivo ravnovesje s pomočjo ustrezne linearizacije procesa izdelave plošč, iztisa testnega klina in spektrofotometričnega vrednotenja omenjenega klina. Ključni so ravno slednji podatki, ki se samodejno prenesejo v sistem Prinect, barvno orodje pa interpretira podatke tako, da jih optimizira v skladu z referenčnimi vrednostmi sistema, s tem pa zagotovi ustrezno neposredno kalibracijo vsakega na novo zagnanega procesa.  Ker se večinoma vse dogaja samodejno, to pomeni krajše pripravljalne čase in s tem manjši odpadek papirja.

S pomočjo kakovostnega monitorja, kalibracijskega orodja in modulov izdelave barvnih opisov Prinect Color Toolbox omogoča kakovostni referenčni nadzor odtisa v vsakem trenutku.

Odzivi uporabnikov so že pozitivni, še posebno so navdušeni nad omenjeno enostavnostjo uporabe. Jasno je, da z manj uporabe subjektivne metode odločanja tiskarjev, pridemo do boljših in konsistentnih rezultatov.

Dodatne informacije za novinarje:
Heidelberger Druckmaschinen AG
Corporate Public Relations
Matthias Hartung
Tel.: +49 (0) 6221 92 50 77
Fax: +49 (0) 6221 92 50 69
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.