Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Macklin je nova družina pisav v bazi Monotype-a.
Monotype je predstavil novo družino pisav Macklin, ki je nastala v sodelovanju oblikovalca Malou Verlomme in studia Monotype. Sestoji iz štirih različic pisav poddružin Sans, Slab, Text in Display, vsaka od teh je na voljo v različnih debelinah od najtanjše Hairline do najbolj krepke Black. Monotype še navaja, da je nova pisava Macklin na voljo tudi v variabilni različici.

Zaradi svoje slogovne raznolikosti je nova družina pisav še posebej primerna za prefinjene predloge informativne narave in celostne identitete, za izdelavo klasičnih tiskovin, embalaže, pa tudi oblikovno zasnovo digitalnih medijev. Vsaka poddružina pisav Macklin je bila zasnovana z isto skeletno zasnovo, kar olajša kombinacijo slogov in spodbuja eksperimentiranje.

Pisave Macklin so nastale na osnovi navdiha britanskega oblikovalca pisav Vicenta Figginsa (1766-1844), ki je leta 1917 izdal prvo različico pisave Slab-Serif. Sans-Serif pisave Figginsa so v osnovi vključevale posebej krepke zaključke, različne simbole in tudi ne-latinske različice znakov, kot so grški, hebrejski, irski in perzijski.

Malou Verlomme, uveljavljeni oblikovalcev pisav pri Monotype-u, dodaja, da je oblikovan zasnova pisav Maklin temeljila na današnjih trendih dnevne rabe, stabilnosti in udobnosti branja in možnosti učinkovite rabe tudi na večjih ekranih, panojih.

Več informacij na www.monotype.com.