Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Programska oprema Agfa Apogee v 12 z aktualnimi izboljšavami avtomatizacije bo interesentom na voljo od oktobra 2020.
Po navedbah podjetja Agfa bo v oktobru trgu na voljo nova različica programske rešitve Agfa Apogee v12. Poleg številnih izboljšav upravljanja procesov priprave na tisk nova različica prinaša številne nove funkcije, tudi pregledovanja in potrjevanja na daljavo, in nov spletno orientirani grafični uporabniški vmesnik, ki ga enostavno uporabljamo v okolju spletnega brskalnika. Na ta način imajo številni udeleženi v proizvodnem procesu vpogled v proizvodnjo in status opravil/naročil od koderkoli in kadarkoli.

Kaj je novega v modulu Apogee Impose?
Z novo funkcijo za rezanje in sestavljanje (“Cut 'n Assemble”) lahko na eno tiskovno polo postavimo različna tiskalniška opravila, kar prinaša bolj učinkovito izrabo materiala in predvsem večjo učinkovitost same dodelave tiskovin, posledično lahko optimiziramo in zmanjšamo odpadek razreza. Nove so tudi funkcije upravljanja opravil v neskončnem tisku, predlogam lahko spreminjamo velikosti, orientacijo tiska, kombiniramo lego strani predloge za tisk in podobno. Na splošno pa je optimizrana uporabniška izkušnja in samodjeno razporejanje opravil, enostavna je tudi vnovična uporaba nastavitev bolj kompleksnih opravil oziroma dejanj obdelave datotek.

Kaj je novega v modulu Apogee Webapproval?
Spletni portal Apogee Webapproval, preko katerega lahko naročniki tiskovin naložijo predloge za tisk in te odobrijo za dejanski tisk, bo odslej deloval kot večnajemniška rešitev za vse uporabnike. V Agfi se jim to zdi smiselno predvsem v primerih prevzemov podjetij, pri čemer naročniki tiskovin varno ohranijo svoja naročila v sistemu in s tem dragocene elemente svoje blagovne identitete ne glede na prevzeme. Z več možnimi odjemalci lahko tiskarna ustvari tudi več različnih nastavitev upodobitve blagovne znamke glede na zahteve posameznega naročnika tiskovine. Ta nova uporabniška izkušnja omogoča večje zadovoljstvo naročnikov in njihovo dolgoročno zvestobo.

Druge nove funkcije namenjene izboljšanju odnosov z naročniki tiskovin so denimo tudi komunikacija z vsemi udeleženimi v proizvodni verigi, možnost potrjevanja različnih stopenj izvedbe in samo sledenje tem stopnjam. Na ta način se po navedbah Agfe prihrani ogromno časa v koordinaciji izdelave končne tiskovine, posledično pa tudi denarja, saj se v naprej izognemo razpravam o napačni interpretaciji želene izdelave, reklamacijam in nenazadnje nepotrebnim napakam na tiskovini. Spremembe oblikovanja končne podobe predloge za tisk so enostavno sledljive s hitro primerjavo različic s poudarjenimi spremembami elementov, ki so pomembne naročniku.

Podpora oblaka Apogee Cloud: Apogee Webflow
Za poenostavitev uporabe sistema v oblaku Apogee Cloud je Agfa razvila nov uporabniški vmesnik imenovan Webflow, ki temelji na uporabi običajnega spletnega brskalnika. Na ta način vsi udeleženi v izvedbi naročila lahko sledijo proizvodnemu procesu tiska. V Agfi poudarjajo, da nov vmesnik predvsem zagotavlja tudi celosten pregled vseh naročil in njihovega stanja, za več stranske predloge je možen tudi vpogled v stanje odobrenih strani. Na ta način lahko v časovnih stiskah morda opravila že delno izvajamo v naprej, denimo izdelamo preskusni odtis, osvetlimo plošče z že potrjenimi stranmi in podobno.

Avtomatizacija po meri ali ATP
Uporabniški vmesnik Apogee že ponuja več načinov prilagojene avtomatizacije za različne pristope upravljanja proizvodnje. Samodejno arhiviranje/brisanje opravil, umestitev strani predlog na podlagi pravil o poimenovanju in obdelava revidiranih različic datotek je le nekaj primerov. V različici 12 je avtomatizacija zagotovljena z dodatnim konceptom Automate Task Process (ATP) oziroma avtomatizirano obdelavo naročil. Po navedbah Agfe se vhodne datoteke samodejno analizirajo na podlagi njihove vsebine in metapodatkov, nato pa se vse te zbrane informacije uporabijo za definiranje posebnih dejanj, kot so denimo ustrezno preimenovanje datotek, posredovanje datotek v ofsetni tisk ali digitalni tisk glede na zahtevano količino izdelkov ... Pravila ATP nastavi uporabnik ali skrbnik sistema enostavno prek uporabniškega vmesnika Apogee, po navedbah Agfe ti za določanje pravil ne potrebujejo posebno zahtevnih IT-znanj. V kolikor pa ti premorejo nekaj programerskega znanja, pa lahko v pravila povežemo tudi lastne programske skripte za izvedbo lastnih dejanj obdelave datotek.

Naročnine za storitve v oblaku
Kriza epidemije koronavirusa je jasno pokazala, da je uveljavljeni model dejanskega nakupa in tudi zakupa programske opreme preteklost. Zaradi tega so cene in pakete najema storitev v Agfi oblikovali glede na potrebe tiskarn različnih velikosti, kar je po njihovem mnenju najbolj pošten prodajni model. V prihodnosti stroški zato ne bodo več odvisni od obsega funkcionalnosti, temveč od količine obdelanih podatkov, ki se lahko od stranke do stranke močno razlikujejo, razlikujejo pa se lahko tudi glede na sezonski interes tiska denimo.

Storefront 5.6
Hkrati z različico platforme Apogee v12 Agfa izdaja tudi posodobitev programske opreme Storefront za spletno trženje tiska. Nova različica 5.6 ponuja dodatne funkcije za skupno rabo. Nova je tudi možnost izdelave predogleda personaliziranih tiskovin oziroma tiskovin z variabilnimi podatki, kar je po mnenju Agfe še posebej dobrodošla novost za bolj dosledno komunikacijo z naročniki tiskovin pred samo dejansko izvedbo tiska. Poleg tega omogoča predogled več udeleženim hkrati, tudi tistim, ki morajo tiskovine pregledati s pravnega vidika ustreznosti denimo, kar poveča zanesljivo korektno izdelavo tiskovin. Storefront 5.6 pa nenazadnje uporabnikom omogoča tudi enostavnejšo izdelavo personaliziranih tiskovin s samodejno in časovno učinkovito integracijo variablnih vsebinskih elementov.

Več informacij na www.agfa.com.