Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Global Graphics PLC vidi svoj največji potencial rasti na območjih, kjer se je že uveljavilo podjetje Hybrid Software.
Hybrid Software je odslej del Global Graphics PLC in tako četrta podružnica skupine Global Graphics PLC poleg podružnic Xitron, Meteor Inkjet in Global Graphics Software. Stoodstotni prevzem je potekal z nakupom celotnega osnovnega kapitala Hybrid Software Group S.à rl v višini 80 milijonov evrov kot dela matičnega holdinga Congra Software. V zameno bodo prejeli približno 11 milijonov na novo izdanih delnic Global Graphics.

Prevzem: Kdo koga tu kupuje?
Hybrid Software je skupina podjetij za razvoj in trženje programske opreme, specializirane za upravljanje grafičnih sistemov, še posebej tistih za tisk etiket in embalaže. Global Graphics PLC pa je specializiran za razvoj programskih in strojnih rešitev za kapljični tisk v grafični in splošni industriji, globalno uživa sloves inovatorja.

Strategija Global Graphics PLC je ohraniti svojo ključno vlogo ponudnika tehnologij za proizvajalce različne opreme (OEM) in nadgraditi strokovno znanje z znanjem podjetja Hybrid Software. S tem želijo povečati svoj tržni delež še posebej na področju ponudbe in razvoja opreme za tisk etiket in embalaže.

Zato je že v pripravi nov digitalni uporabniški vmesnik (DFE), razvoj novih rešitev pa je pričakovati tudi na področju industrijskega kapljičnega tiska, katerega spremembe bodo sčasoma zahtevale novo generacijo funkcij programske in strojne opreme. Poleg tega je treba izkušnje s hibridno programsko opremo na področju priprave in obdelave datotek za proizvodnjo etiket oziroma embalaže razširiti na vse druge panoge, v katerih še deluje Global Graphics.
 
Prevzem je tudi v skladu s sinergijo obeh podjetij, saj Hybrid Software že vrsto let uporablja Harlequin RIP v rešitvi Cloudflow, programsko opremo Global Graphics pa na uporabniških vmesnikih uporablja prav tako že nekaj časa. 

Prevzem je podvojil število zaposlenih v skupini Global Graphics, globalno bo teh okvirno 250. Skupina bo imela na lokacijah v Luksemburgu, Belgiji, Nemčiji, Italiji, Franciji in ZDA tudi nekaj novih obratov. Global Graphics vsako proračunsko leto običajno investira približno tretjino prihodkov prodaje v raziskave in razvoj. Prav zato ima močno ekipo za razvoj programske opreme, ki je s prevzemom narasla na več kot 75 inženirjev.

Več informacij na www.globalgraphics.com in www.hybridsoftware.com.