Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Colorgate trgu predstavil novo strojno in programsko opremo, na sliki Rapid Spectro Cube LED.
Podjetje Colorgate je napovedalo tri novosti. Med njimi je Productionserver 21, ki je najnovejša različica paketa programskih orodij za rastrsko obdelavo dokumentov in barvno upravljanje. Rapid Spectro Cube LED je celovita strojna in programska rešitev za vrednotenje barv in profiliranje industrijsko potiskanih predmetov. Nova je tudi programska oprema ColorEqualizer za boljšo barvno komunikacijo med oblikovalci tekstilij in ponudniki storitev tiska.

Colorgate Productionserver je rastrsko procesna rešitev (RIP) in rešitev za upravljanje barv v enem predvsem za industrijski digitalni tisk in tudi grafično industrijo na splošno. Na voljo je v več različicah za področje tiska embalaže, keramike, dekorativni in tekstilni tisk. Različica 21 uporablja najaktualnejši upodobitveni gonilnik Adobe PDF Print Engine 5.6, ki strežniku zagotavlja združljivost z aktualnimi oblikovalskimi aplikacijami in različicami PDF predlog za tisk. Odvisno od vrste datoteke, ki se obdeluje, in uporabljene strojne opreme se je hitrost obdelave teh poveča tudi do 20 odstotkov. Podpora črkovni kodi Unicode je bila nadgrajena, tako da lahko imena datotek, posebna imena barv in druge oznake po novem ustvarjamo tudi z mednarodnimi znaki in posebnimi znaki.

ColorEqualizer je nova programska rešitev, ki poenostavlja barvno komunikacijo med oblikovalci tekstilij in  ponudniki tekstilnega tiska. Na voljo sta dve različici "Design" in "Production". Izhodišče za barvno ujemanje oblikovane predloge za tisk je izpis na papir, ki ga oblikovalec izdela na lastnem tiskalniku. ColorEqualizer iz te prepozna ključne barve in iz njih ustvari barvne definicije "Color ID" za tekstilni tisk, ki se poleg predloge za tisk posredujejo ponudniku tekstilnega tiska ali proizvodnemu oddelku.

Z nameščenim dvojnikom ColorEqualizer različice Production se izpisane barve oziroma barvne definicije kolorimetrično zabeležijo na produkcijskem izpisu. Definicija Color ID se nato barvno metrično primerja z dejanskim barvnim vrednotenjem ključnih izpisanih barv, v kolikor se pojavijo odstopanja, ColorEqualizer na novo izračuna barvne definicije za korektnejši barvni izpis.

Rapid Spectro Cube LED pa je rešitev profiliranja, ki sestoji iz strojnega in programskega dela. Zazna tudi najmanjše, ​​nenavadno oblikovane, strukturirane ali sijoče dele površine potiskanega predmeta. Še posebej je namenjena barvnemu vrednotenju industrijsko potiskanih predmetov oziroma izdelkov. S pomočjo priložene programske opreme lahko prilagodimo ciljne barvne vrednosti posameznih delov predmeta, pri čemer je lahko najmanjša velikost posameznih na novo barvno definiranih polj 1x1 milimeter. Na ta način lahko denimo barvno upravljamo tisk pokrovčkov steklenic in drugo.

Držalo oziroma merilni predal predmeta, ki ga vrednotimo je lahko veliko največ 30 x 40 x 15 centimetrov. V kolikor je predmet nekoliko večji, lahko tega vrednotimo tudi brez držala, LED-merilno diodo pa nastavimo višje nad objekt merjenja. Pri tem je potrebno paziti, da talna merilna površina ne presega dimenzije 18 x 18 centimetrov. Del rešitve je tudi programsko orodje za izdelavo barvnih profilov, z njim lahko izvajamo linearizacijo, profiliranje in tudi sinhronizacijo produkcijskih strežnikov in povezanih naprav. Barvne profile, ustvarjene z Rapid Spectro Cube LED, je mogoče uporabiti v vseh barvnih delovnih sistemih in aplikacijah s podporo ICC barvnega zapisa, tudi neodvisnih oziroma drugih proizvajalcev.

Več informacij na www.colorgate.com.