Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Helvetica Now Variable vsebuje celotno stilsko zasnovo v le dveh datotekah.
Orodje Helvetica Now Variable oblikovalcem ponuja več tipografske podpore. Z dodatno upravljano osjo po širini omogoča upravljanje pisave od stisnjene do normalne širine. Na voljo je tudi upodobitev pisave v 3D-načinu.

Helvetica Now Variable temelji na pisavi Helvetica Now, objavljeni leta 2019, s katero je Monotype podprl klasično pisavo za digitalni potek dela in hkrati razširil področje uporabe s tremi velikostnimi različicami (Display, Text, Micro) in alternativimi znaki. Monotype zdaj predstavlja Helvetico Now v obliki variabilnih pisav. Skupno 2,5 milijona stilskih različic je odslej na voljo v paketu dveh datotek za pokončno in kurzivno upodobitev.

Nov koncept pisave Helvetica odslej omogoča individualno, natančno usklajevanje širin linij (vse od lasno tankih do posebej debelih), velikosti (od 4 pt do neskončno velike). Nova je tudi možnost upravljanja s funkcijo Condensed-Compressed. Na ta način lahko ustvarimo 3D vtis pisave Helvetica, operaterji pa še vedno lahko izbirajo med poznanimi 144 klasičnimi stili, lahko pa poleg teh ustvarijo milijon vmesnih.

Za razliko od običajnih pisav, kjer je vsak slog pisave v družini opisan v ločeni datoteki, Helvetica Now Variable vsebuje celotno oblikovno oziroma tipografsko podobo družine v dveh tako imenovanih inteligentnih datotekah: eni za pokončno in drugi za kurzivno upodobitev. To uporabnikom zagotavlja enostavno namestitev variabilne pisave in njeno enostavno uporabo z mešanjem več stilskih različic pisave Helvetica v eno končno podobo.

Družina pisave Helvetica Now in posamezni njeni slogi so na voljo z različnimi možnostmi licenciranja kot del tržne platforme Monotype Enterprise.

Prikaz Helvetice Now Variable v vseh njenih možnih upodobitvah.
Več informacij na www.monotype.com.