Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Višja tehnološka učinkovitost prirpave v ofsetnem tisku z novim 46-palčnim CTP sistemom znamke Cron.
Pet velikostnih različic Cronovih CTP osvetljevalk pokriva celoten spekter izdelavi vseh pomembnih formatov tiskarskih plošč: 35 x 50 cm, 50 x 70 cm, 70 x 100 cm ter formatov 6 in 7. Cron je svoje namestitve uspešno izvedel že v vseh razredih formatov po celi Evropi, te vključujejo sisteme s termičnimi diodami (830 nm) ali UV diodami (405 nm). Odslej Cron ponuja tudi CTP rešitev za format 70 x 100 cm, ki je na novo zasnovan z integrirano izhodno enoto in uporabniškim vmesnikom z na dotik občutljivim zaslonom za boljšo interakcijo med uporabnikom in sistemom.

Cron na trgu CTP naprav ponuja privlačno razmerje med ceno in zmogljivostjo, s kompaktno in uporabniku prijazno zasnovo sistmeov za različne formatne razrede izdelave plošč oziroma tiskarskih form. Zato se priljubljenost in tržna sprejemljivost Cron sistemov povečujeta po vsem svetu. AtéCé Graphic Products, ki dobavlja tudi tiskarske plošče Blackwood in potrošni material, je ekskluzivni partner za prodajo in servis.

Na novo zasnovano za 46-palčno proizvodnjo
Za enega bolj uveljavljenih formatov plošč 70 x 100 cm Cron zdaj ponuja izjemno tehnično novost. Serija CTP sistemov "Cron 46 inch" za obdelavo plošč največjega formata 1.133 x 940 mm je nadvse primerna novost za področje industrijskega ofsetnega tiska.

Na voljo sta dva modela, prvi je izredno kompakten model H+ z vgrajenim samodejnim nakladalnikom za 200 plošč debeline 0,30 mm, drugi je model G+, ki ga je mogoče povezati številnimi drugimi samodejnimi nakladalniki plošč. Za slednjega so namreč na voljo nakladalniki s kapaciteto do 500 plošč ali večkasetni samodejni nakladalniki s tremi ali petimi kasetami s kapaciteto po 50 plošč debeline 0,30 mm oziroma po 100 plošč debeline 0,15 mm.

Za največjo učinkovitost je zdaj na voljo tudi avtomatski nakladalnik palet s 1500 ploščami. Pri tem je pomembno omeniti, da vsi nakladalniki omogočajo tudi samodejno odstranjevanje vmesnih listov.

Samodejni nakladalnik palet plošč Krause APL 165 je zasnovan za dvema conama za hrambo palet z do 500 ploščami formata največ 1860 x 1420 mm. Prav tako popolnoma samodejno odstranjuje vmesni papir in podaja plošče v sam CTP sistem.

Z vgrajenim računalnikom in zaslonom na dotik
Osvetljevalke Cron sprejemajo rastrsko obdelane 1-bitne TIFF podatke, ki jih na novih 46-palčnh osvetljevalkah upravljamo s pomočjo programske opreme Cron-Laboo, ki je del na dotik občutljivega upravljanega zaslona. Ta je lahko priročno nameščen na desni ali levi strani sistema, odvisno od njegove postavitve v prostoru in tem lažjega dostopa in praktičnega upravljanja tega.

Osvetljevalke z dvema bobnoma za vrhunsko zmogljivost
Kot absolutno najbbolj zmogljiv model 46- palčnih CTP sistemov so Cron osvetljevalke na voljo tudi z zasnovo dvojnih bobnov. To v praksi pomeni možnost izdelave do 68 plošč na uro formata IIIB. Oba ploščna bobna ležita en nad drugim, kar pomeni, da ena skupna laserska glava (z največ 128 diodami) sočasno osvetli obe plošči. Vsak od omenjenih bobnov deluje neodvisno, tako da teoretično lahko v primeru napake/okvare še vedno nemoteno izdelujemo plošče na enem bobnu. Podobno načelo varnosti velja tudi za laserske diode, v kolikor katerakoli od največ 128 diod odpove, nalogo te prevzame druga dioda in kompenzira njen izpad.

Cron je nov sistem razvil za potrebe industrijskega ofsetnega tiska za še bolj stroškovno učinkovito proizvodnjo kot kdaj koli prej. Na sistemih Cron, odvisno od vrste, lahko praktično uporabljamo poljubne termalne ali UV tiskarske CTP plošče, lahko so tudi kemijsko manj odvisne (angl. Low Chem) ali celo neodvisne/brezkemijske (angl. Process Free / Processless).

Format VLF v porastu
V formatu VLF Cron pridobiva vse več nove odjemalcev v proizvodnji embalaže. Sem spadajo velika mednarodna podjetja s proizvodnimi lokacijami v številnih državah, pa tudi srednje velika, regionalna zasebna podjetja.

Kompaktni modeli H+ z vgrajenim vozičkom za samodejni nakladalnik ali modeli G+, ki so običajno opremljeni s samodejnimi nakladalniki palet plošč, so na voljo tudi v formatu VLF. V podjetju Cron Europe GmbH v Düsseldorfu (Nemčija) so javnosti predstavili tudi možnost uporabe avtomatskega nakladalnika palet APL 165 znamke Krause, ki ima kot že omenjeno dve coni za hrambo palet s po 500 ploščami formata največ 1860 x 1420 mm in debeline 0,40 mm. Ta samodejni nakladalnik palet je bil priključen na 72-palčni osvetljevalni sistem Crona s hitrostjo izdelave do 24 plošč na uro.

Od leta 2017 je AtéCé skupaj z osvetljevalkami Cron namestil že številne avtomatske nakladalnike palet plošč v formatu B1 s kapaciteto do 1200 plošč debeline 0,30 mm. V načrtu pa so tudi že prve namestitve Cron VLF sistmeov z avtomatskimi nakladalniki palet znamke Krause plošč formata 6 in 7.

Več informacij na www.cron-europe.com in www.atece.com.