Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Za male in srednje velike ponudnike komercialnih tiskarskih storitev bo kmalu na voljo delovni sistem v oblaku Kodak Prinergy On Demand Access.
V začetku leta 2022 bo Kodak razširil funkcionalnost svoje platforme Prinergy On Demand Access, ki temelji na oblaku, in vanjo vključil delovni koncept, ki bo dostopen malim in srednje velikim komercialnim tiskarnam.

#kodak #prinergy #priprava

Tiskarska industrija končno dobila stroškovno učinkovit delovni proces v oblaku?
Kodakova nova rešitev programske opreme kot storitve v oblaku (SaaS) naj bi ponujala popolno povezljivost z digitalnimi tiskarskimi stroji, varnost na podlagi koncepta Microsoft Azure in razširjeno podporo platforme Prinergy na zahtevo. Kot poudarja proizvajalec, Prinergy On Demand Access vključuje različne funkcije oziroma korake grafičnega delovnega procesa, to so priprava, upravljanje barv, upravljanje datotek, varnostno kopiranje podatkov, z vgrajeno funkcionalnostjo portala Kodak Insite pa v pripravi tudi oddajo datotek, potrjevanje in predogled na daljavo.

Ključne značilnosti storitve Prinergy On Demand Access vključujejo:
  • Storitev v oblaku je dosegljiva z običajnim spletni brskalnikom, ponuja pa praktično neomejeno razširljivost računalniške moči in kapacitete shranjevanja.
  • Po Kodakovih besedah je rešitev mogoče povezati s katerim koli lokalnim delovnim sistemom neodvisnega proizvajalca in Kodakovim delovnim sistemom Prinergy, s čime rje zagotovljen dostop do sodobne tehnologije v oblaku, ne da bi bilo treba spreminjati obstoječo infrastrukturo.
  • Prinergy On Demand Access naj bi podpiral tudi formate datotek za tisk variabilnih podatkov, kot je denimo PDF/VT, in zagotavljal zanesljivost tovrstne obdelavi v povezavi z delovnim sistemom Prinergy in portalom Insite.
  • Integrirana funkcionalnost portala Insite omogoča tiskarjem enostavno in cenovno ugodno spletno upravljanje in trženje tiskarskih storitev, hkrati pa predstavlja optimalno naložbo v sodoben delovni sistem.
  • Rešitev vključuje Kodakov program Preflight+, upravljanje barv, upravljanje datotek, varnostno kopiranje podatkov in dodeljevnje teh v nadaljnjo proizvodnjo.
  • Po navedbah prodajalca so posodobitve in nadgradnje hitre in enostavne, vključene so v pakete najema storite v oblaku.


Ker se poslovne in tržne potrebe lahko spreminjajo, je sistem prilagodljiv in razširljiv za podjetja vseh velikosti. Po Kodakovih besedah imajo s ponudbo  Prinergy On Demand Access uporabniki dostop do najnovejše IT infrastrukture - brez dragih stroškov investicij in vzdrževanja. Uporabniki najamejo le tiste funkcionalnosti storitve, ki jih potrebujejo.


Delovni postopek Kodak Prinergy On Demand Access naj bi bil uporabnikom v Nemčiji na voljo od prvega četrtletja leta 2022.

Več informacij na www.kodak.com.