Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Pisave Adobe Originals vključujejo pisavo Bickham Script, katere avtor je Richard Lipton.
Družbi Monotype in Adobe sta sklenila sodelovati, saj bosta tako kreativcem oziroma oblikovalcem omogočila enostavnejši dostop do pisav. Pisave ponudbe Adobe Originals, ki jih je zasnoval Adobe, je odslej možno licenčno uporabljati tudi preko platforme Monotype Fonts.

Torej platforma kot storitev na zahtevo združuje pisave, oblikovalce pisav in podjetja za razvoj pisav s celega sveta na enem mestu. Prek storitve MyFonts so pisave odslej na voljo celotni oblikovalski, kreativni in grafični industriji.

Z licenciranjem pisav Adobe Originals prek distribucijskih kanalov podjetja Monotype bodo odslej skrbniki blagovnih znamk in drugi lahko izkoristili prednosti optimiziranih in poenostavljenih postopkov za upravljanje licenc pisav v podjetjih.

Program Adobe Originals se je v družbi Adobe začel leta 1989 kot projekt internega oddelka za razvoj pisav. Danes je poslanstvo skupine za razvoj pisav izvajanje izvirnih raziskav in razvoja pisav v družbi Adobe ter oblikovanje zahtevnejših in eksperimentalnih pisav. Adobe Originals so celostne družine pisav in manjši "idejni projekti" kot rezultat večletnega tipografskega dela in z njim povezanih raziskav.

Podjetje za razvoj pisav Monotype je v zadnjih letih izdalo številne digitalizirane posodobitve uveljavljenih pisav, kot so Helvetica Now, Futura Now in Avenir Next World ter številnih drugih. Poleg knjižnice pisav z več deset tisoč različicami pisav se Monotype osredotoča tudi na sodelovanje z drugimi proizvajalci pisav.

Več informacij na www.adobe.com in www.monotype.com.