Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Epsonov novi žepni spektrofotometer prejel nagrado za oblikovno zasnovo.
Epson je predstavil nov kompakten, cenovno dostopen in zelo natančen spektrofotometer SD-10, ki je prejel tudi nagrado za dobro oblikovan izdelek. Rešitev SD-10 je žepne velikosti in ga je mogoče na področju barvne komunikacije uporabljati mobilno in učinkovito.

#epson #spektrofotometer #barvnoupravljanje

Novost je predvsem namenjena reševanju barvnih težav z barvnim ujemanjem na terenu, saj omogoča barvno korektno vrednotenje odtisov/izpisov na različnih vrstah tiskovnih medijev in tiskovin. Za svojo oblikovno zasnovo je prejel nagrado Good Design Award, deluje pa brezžično na baterije in je opremljena z natančno nastavljivim filtrom MEMS Fabry-Pérot.

Prikaz uporabe novega spektrofotometra Epson SD-10.
Po navedbah Epsona nova žepna naprava digitalizira proces odčitavanja in vrednotenja barv, s čimer zagotavlja hitrejše in natančnejše barvno vodenje priprave na tisk in sam procesa tiska. Povezati jo je mogoče tudi s pametno napravo (povezava Bluetooth) za centralno upravljanje barvnih informacij za še bolj učinkovito in natančno barvno vodenje.

V izdelavi tiskovin se pogosto pojavljajo težave v zvezi z natančnim ujemanjem barv, to še posebej velja za reprodukcijo zaščitnih oziroma prepoznavnih barv logotipov in podobnega. Uporabniku prijazen spektrofotometer SD-10 je prvi Epsonov prenosni spektrofotometer, ki pomaga reševati težave povezane z barvnim usklajevanjem. Te so bile do nedavnega posebno delo in izziv posebej usposobljenih in izkušenih strokovnjakov barvnega upravljanja.

Uporaba novega spektrofotometra je enostavna in učinkovita, podprta je tudi Bluetooth povezava z drugimi pametnimi napravami za napredno obdelavo barvnih podatkov.
Z novim spektrometrom SD-10 pa lahko vsakdo brez posebnega barvnega znanja barve meri in ovrednoti profesionalno, kar omogoča tudi standardizacijo barv in procesov tiska.

Več informacij na www.epson.com.