Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Na novo zasnovan spektrofotometer eXact 2 znamke X-Rite s tehnologijo Mantis Video-Targeting.
Podjetje X-Rite, specialist v razvoju rešitev barvnega upravljanja, je predstavilo nov prenosni spektrofotometer eXact 2. Novost za merjenje barv je naslednica naprave eXact in je po navedbah proizvajalca prvi spektrofotometer s tehnologijo Video-Targeting, ki povečuje natančnost meritev. Nova napravo je v omrežje tudi brezžično povezljiva z WLAN-om in tako enostavno vključena v ekosistem kakršnekoli programske opreme znamke X-Rite.

#xrite #exact2 #exact #barvnoupravljanje

Profesionalno merjenje barv kot del barvnega upravljanja
Na novo zasnovani spektrofotometer eXact 2 za brezstično merjenje barv je namenjen optimizaciji delovnih postopkov ponudnikov storitev v barvni, tiskarski in embalažni industriji z eno samo napravo. Kot prva naprava za merjenje barv omogoča celovito povezljivost z ekosistemom programskih orodij X-Rite, vključno s programsko opremo Ink-Formulation, paketom ColorCert za nadzor kakovosti tiska, programom Pantone Live za dostop do digitalnih barvnih knjižnic, programom NetProfiler za optimizacijo barvnih naprav in novo platformo X-Rite-Link za nadzorovano upravljanje vseh barvno metričnih X-Rite na enem mestu v realnem času.

Zahvaljujoč patentirani in novi tehnologiji Video-Targeting ter na dotik občutljivemu zaslonu z intuitivnim vodenjem uporabnika ("dva klika ali manj") naj bi model eXact 2 opravljala barvne meritve dvakrat hitreje in natančneje kot njegov predhodni model. Visoka hitrost, natančnost in podatkovna povezljivost naprave eXact 2 pomagajo optimizirati delovne postopke, zmanjšati količino odpadka v barvni produkciji na splošno in ustvarjati pogoje za več prihodkov.

Tehnologija Mantis Video-Targeting
Spektrofotometer eXact 2 naj bi bil prvi spektrofotometer z večjo natančnostjo meritev zaradi X-Ritejeve patentirane tehnologije Mantis Video-Targeting. Ta uporablja kamero visoke ločljivosti in za 30 odstotkov večji upravljalni zaslon, kar uporabnikom po navedbah proizvajalca omogoča hitrejše in lažje iskanje ustreznega območja merjenja. Vsak barvni odklon, ki ga je treba izmeriti, si lahko preko zaslona ogledate, povečate in preverite, kar odpravlja potrebo po ponovnih meritvah.

Brezhibna integracija v delovni sistem
Naprava eXact 2 naj bi se prek brezžičnega omrežja Wi-Fi nemoteno povezovala z ekosistemom programske opreme znamke X-Rite - vse od programske opreme za specifikacijo barv in formulacije do programske opreme za nadzor in zagotavljanje kakovosti. Integrirana orodja za barvni nadzor procesov v mešalnici barv in tiskarni podpirajo industrijske standarde G7, PSO in Japan Color. Po navedbah proizvajalca je mogoče napravo eXact 2 povezati tudi s programsko opremo, kot so X-Rite NetProfiler za optimizacijo naprav, Ink-Formulation za formulacijo barv, paket ColorCert za nadzor kakovosti tiska in izdelavo poročil ter Pantone Live za specifikacijo digitalnih barvnih izvlečkov in barvno komunikacijo. Ponudniki tiskarskih storitev in proizvajalci embalaže lahko z novo napravo 17 odstotkov hitreje izpolnijo zahteve standardov kakovosti. Poleg tega uporabniki, kot so ponudniki tiskarskih storitev, proizvajalci embalaže ali mešalnice barv; niso več vezani na kakršnokoli upravljano barvno konzolo, saj imajo neposreden dostop do programske opreme za barvno upravljanje in nadzor kar na dotik občutljive zaslonu same naprave.

Platforma X-Rite-Link
Po navedbah proizvajalca ima vsak model eXact 2 zasnovo z novo platformo X-Rite-Link. Ta intuitivna nadzorna plošča v oblaku zagotavlja informacije o delovanju naprave v realnem času. Prek osrednje platforme lahko stranke preverijo in konfigurirajo samo eno napravo ali vse naprave v uporabi ter tako vpeljujejo posodobitve, barvne knjižnice in drugo. S posodobljenimi podatki o stanju naprav, ki jih zagotavlja X-Rite-Link, so uporabniki lahko prepričani, da vse naprave pravilno in korektno delujejo.

"Pametni" uporabniški vmesnik in ergonomska zasnova
eXact 2 ima nov zložljiv na dotik občutljiv zaslon in "inteligenten" uporabniški vmesnik, ki naj bi z intuitivno navigacijo po menijih "z dvema klikoma ali manj" skrajšal čas iskanja in omogočil hitrejše uvajanje osebja. Tako rekoč "digitalna lupa" ponuja funkcije dinamične povečave za zajem in preverjanje ustreznega območja merjenja brez napak ter shrani sliko meritve. Poleg tega naj bi eXact 2 omogočal brezstične meritve brez mazanja sveže odtisnjene barve. To hkrati povečuje natančnost meritev, zahteva manj ponovnih meritev in zmanjšuje količino odpadkov.

Razpoložljive različice modela eXact 2:
  • eXact 2 - omogoča merjenje barv na papirju, valovitem kartonu in lepenki.
  • eXact 2 Xp - meri barvo na folijah, plastiki oziroma neprosojnih filmih bele barve in drugih posebnih podlagah.
  • eXact 2 Plus - ponuja napreden nadzor barv na papirju in gibkih folijah ter omogoča tudi merjenje metamerizma, motnosti ter absolutne in relativne jakosti barve.

Družba X-Rite je novo napravo eXact 2 uradno predstavila na virtualnem dogodku 16. junija 2022, kjer so predstavili tudi vse prednosti dejanske uporabe novega modela v praksi.



DZS Grafik d.o.o. je uradni zastopnik proizvajalca X-Rite v Sloveniji. Ponujajo rešitve za barvno upravljanje v vseh industrijskih panogah. Za več informacij se obrnite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličite na telefonsko številko 01 548 32 00.



Več informacij na www.x-rite.com.