Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Z rešitvami OneVision delajte bolj trajnostno in učinkovito.
Z izdajo najnovejše generacije programske opreme 22.2 znamke OneVision so razširjene modularne rešitve za avtomatizacijo grafičnih procesov obdelave podatkov za pripravo, tisk in dodelavo. Nove funkcije in možnosti povezave bolje podpirajo ponudnike storitev tiska pri avtomatizaciji njihovih proizvodnih procesov.

#onevision #avtomatizacija #digitalizacija #programskaoprema

Hitro naraščajoči stroški energije, ozka grla materialov in pomanjkanje kvalificiranih delavcev pomenijo, da postaja za tiskarne vse bolj pomembno, da proizvajajo na način, ki varčuje z viri. Medmrežno povezovanje in upravljanje procesov ima pri tem odločilno vlogo. Na ta način bolj zvezno, brez napak in učinkoviteje teče proizvodnja, posledično je manj odpadka in manj je potrebnih ročnih posegov. Proizvajalec programske opreme OneVision kot strokovnjak za avtomatizacijo teh po vsem svetu podpira grafično industrijo pri digitalizaciji in povezovanju proizvodnih procesov v omrežje tiskarne. Pri razvoju najnovejše različice programske opreme je bil poudarek na povezavah in funkcijah za prilagodljivo in na potrebah temelječmu oblikovanju delovnih tokov.

Povezave z rešitvami Duplo DocuCutter in OptiScout
Sistemska in strojna arhitektura ponudnikov storitev tiska je običajno zelo individualna oziroma specifična in ima različne strukture. Kot vmesna programska oprema osnovna na podatkovnem protokolu XML je programsko opremo OneVision mogoče preprosto povezati z drugimi komponentami programske in strojne opreme neodvisnih proizvajalcev. Poleg številnih obstoječih podatkovnih vmesnikov so bile implementirane možnosti integracije za dodatne sisteme grafične dodelave. Na novo razviti modul omogoča denimo upravljanje rezalnih linij v že oblikovanih predlogah za tisk za korektno dodelavo na strojih Duplo DocuCutter DC-618 in DC-648. Poleg tega lahko na predlogo dodamo različne oznake in črtne kode kot dodatna informacija dodelavi. Na ta način lahko večopravilne dodelavne sisteme Duplo tudi avtomatizirano vodimo, upravljamo in nastavljamo.

Nova je tudi povezava s sistemi OptiScout. Ta funkcionalnost pripravi podatke za tisk za prenos v sistem OptiScout in tako omogoča integracijo z nešteto digitalnimi rezalnimi sistemi, kot so Colex, Bullmer, Eastman Cuts in mnogi drugi.

Razporejanje predlog na format je deležno številnih izboljšav
Modul "Nesting" za razporejanje opravil na tiskovno polo je bil nadgrajen tako, da vključuje nekatere inovativne funkcionalnosti. Inteligenten prenos predvsem skrajša čas rastrskega procesiranja in stabilizira celoten potek priprave na tisk in dodelavo. Poleg tega je optimizirano razporejanje predlog večjih motivov, ki še bolj učinkovito in ekonomično izrablja format tiskovne pole oziroma material. Ponudniki storitev tiska, ki uporabljajo rezalne sisteme znamke Kongsberg Precision Cutting Systems, se odslej lahko veselijo tudi podpore optičnih nadzornih kamer.

OneVision Software AG je mednarodni proizvajalec programske opreme za avtomatizacijo proizvodnih procesov v tiskarski in založniški industriji ter v številnih drugih industrijskih segmentih. Podjetje že skoraj 30 let s svojimi avtomatizacijskimi rešitvami pomaga več kot 3000 strankam po vsem svetu, da postanejo donosnejše. Skupina OneVision Group kot globalno podjetje vključuje podjetja v Nemčiji, ZDA, Veliki Britaniji, Franciji, Braziliji, Singapurju in Indiji.

Več informacij na www.onevision.com.