Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Impressed je predstavil delovni strežniski sistem Workflow Server 3.0, ki standardizira in avtomatizira upravljanje PDF datotek v pripravi za tisk.
Impressed je predstavil delovni strežniski sistem različice 3.0, ki je osnovan na podatkovni bazi PostgreSQL. Ta novi različici zagotavlja bistveno hitrejše delovanje, tudi do 20-krat.

#impressed #workflow #iws #pdf #pripravazatisk

Poleg glavne novosti, podatkovne baze PostgreSQL, je nova tudi možnost spreminjanja strukture podatkov brez potrebnega ponovnega zagona sistema.
S podporo omenjene baze so razširjene tudi iskalne funkcije. Iskanje je zdaj mogoče razširiti na vse razpoložljive metapodatke opravila, iskalne poizvedbe pa je mogoče shraniti in jih pozneje ponovno uporabiti. Druga novost je možnost dodeljevanja filtrov na uporabnike, tako da zaposleni vidijo le podatke, ki so jim dodeljeni - na zgibalnem stroju na primer vidijo na iPadu samo datoteke, ki imajo atribut »Zlaganje«.

Impressed je za sistem razvil še spremljevalno aplikacijo, ki je na voljo za Windows in macOS operacijska okolja. S to dodatno aplikacijo lahko datoteke PDF oziroma opravilo odjavimo iz čakalne vrste IWS in jo popravimo oziroma uredimo v neodvisni aplikaciji, kot je denimo Adobe Acrobat. Ko so spremembe shranjene, je datoteka PDF samodejno ponovno aktivna v čakalni vrsti IWS za nadaljno obdelavo oziroma pripravo.

V IWS 3.0 je dodatno optimizirano tudi povezovanje z drugimi neodvisnimi aplikacijami. Primer je podpora tako imenovanih vnaprej dodeljenih URL-jev datotekam, kar drugim aplikacijam omogoča dostop branja teh iz IWS vira. Iz IWS lahko na tak način prenašamo datoteke XJDF v sistem Heidelberg Prinect z vsemi meta proizvodnimi podatki.

Nova je tudi obratna programska komunikacija, torej zunanje aplikacije lahko odslej spremenijo status produkcijske datoteke. Ko je denimo črtna koda na tiskovini skenirana na stroju za razrez, to za IWS pomeni spremembo statusa opravila.

IWS 3.0 ponuja tudi številne druge nove funkcije. Sistem odslej podpira tudi opravila več različic. To je denimo uporabno v proizvodnji vizitk ali tisku več jezikovnih predlog. Datoteki oziroma opravilu je v določeni stopnji možno samodejno dodeliti status čakanja za potrebno ročno urejanje ali pregled. Metapodatki pa so odslej tudi neposredno vidni v vidnem polju prikaza PDF predloge za še bolj pregledno in učinkovito delo. o datotekah so zdaj prikazani v informacijskem polju PDF. V načinu predogleda sta vidna tudi okvirja porezave (Bleed Box) in končnega porezanega formata (Media Box).

Izboljšane pa do tudi možnosti povezane proizvodnje, zato opravila lahko ustvarjamo ročno ali z uvozom iz sistema MIS, pri čemer IWS 3.0 namesto dejanske proizvodne predloge opravila ustvari navidezno, v kasnejši stopnji pa na to opravilo prilagamo dejanske PDF in druge datoteke.

Več informacij na impressed-workflow-server.de.