Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Varnostne kode QR so namenjene boju proti ponarejanju in omogočajo sledljivost izdelkov. (Vir: Screen Europe)
Proizvajalec digitalnih tiskarskih strojev Screen Europe in ponudnik programske platforme Scantrust sta v sodelovanju ponudila možnost tiska varnostnih kod QR za boj proti ponarejanju in sledljivost izdelkov. S tehnologijo digitalnega tiska in patentiranim postopkom za generiranje omenjenih zaščitnih kod QR lahko vsak takoj s pomočjo mobilnega telefona preveri, ali je koda pristna.

#screen #scantrust #qr #koda #zaščita #varnost #ponarejanje

Povpraševanje po natisnjenih, varnih in serijskih kodah QR po besedah ​​partnerjev za sodelovanje hitro narašča. Skrbniki blagovnih znamk ne želijo le zaščititi svojih izdelkov pred ponaredki, ampak želijo tudi zgraditi tesnejši odnos s potrošniki prek »povezane oziroma sledljive embalaže«. QR kode potrošnikom omogočajo dostop do spletnih platform, ki povečujejo zvestobo blagovni znamki in sodelovanje. Na teh spletnih platformah lahko potrošniki najdejo dodatne informacije o izdelkih in posebne ponudbe ter imajo na splošno boljšo nakupovalno izkušnjo.

Truepress L350UV SAI tiskalni sistem znamke Screen Europe je idealen za tisk omenjenih varnostnih kod Scantrust QR v tisku etiket. Z visoko kakovostjo tiska zagotavlja, da Scantrustov patentirani vzorec kod učinkovito zagotavlja sledljivost in zaščito pred ponarejanjem.

Vgrajena varnostna grafika
Scantrustova tehnologija uporablja varnostno grafiko, vdelano v kodo QR. Ta ima visoko gostoto informacij, ki se seveda poslabša oziroma popači z vsakim postopkom tiska ali poskusom kopiranja. Ker so ponaredki navadno ponatisi, so zato nadaljnje informacije izgubijo. To izgubo informacij je mogoče enostavno zaznati in zato ugotoviti tudi pristnost izdelkov. Ker te varnostne kode QR temeljijo na standardnih kodah QR, omogočajo tudi vse uveljavljene praktične funkcije, ki jih uporabniki pričakujejo. Scantrustove varnostne kode QR pa sicer vsebujejo lahko še dodatne, neobvezne funkcije, kot so dinamični URL-ji in serializacija.

Več informacij na www.screeneurope.com in www.scantrust.com.