Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Številne nadgrajene funkcije UI nadgrajujejo raven ustvarjalnosti in dostopnosti slik.
Na dogodku MAX v Londonu v aprilu letos je Adobe predstavil popolnoma novo beta različico Photoshopa, zgrajeno na naprednem modelu Adobe Firefly Image 3 Foundation. Adobe z njim uvaja pomembne izboljšave osrednje funkcije generativnega polnjenja (angl. Generative Fill), ki jo poganja AI. Uporabniki z omenjeno funkcijo preko referenčne slike zagotovijo bolj realistične in natančne rezultate z izboljšanim nadzorom polnjenja.

#adobe #photoshop #ui #umetnainteligenca

Generativna UI tehnologija daleč presega samo funkcionalnost generativnega polnenja. Ta podobno kot Adobe Firefly uporabnikom omogoča, da ustvarijo nekaj iz nič in spremenijo prazno stran v bogato slikovni motiv. To omogoča tudi nova Photoshopova funkcija generiranja slike (angl. Generate Image). Adobejev novi temeljni model Firefly Image 3 je na voljo v aplikaciji Photoshopu, kjer podpira funkcije generativnega polnjenja, generativne povečave in generativne izdelave slike.

Posebnost je zagotovo tudi funkcija generiranja slikovnih različic (angl. Generate Similar), ki oblikovalcem omogoča izdelavo več različic referenčne slike.

Orodja, ki jih poganja AI, presegajo možnosti direktnega ustvarjanja slikovne vsebine. Podobno kot je Adobe nedavno implementiral novo in izboljšano funkcijo zmanjšanja šuma v Photoshopu, Adobe Camera Raw v aplikaciji Lightroom, podjetje umetno inteligenco uvaja tudi v funkcijah ostrenja z izboljšavo podrobnosti. Ta nova funkcija obljublja, da bo navidezno izboljšala natančnost slik s prilagoditvami ostrine in podrobnosti.

V novi različici Photoshop beta pa Adobe uvaja tudi nova orodja, ki jih AI ne poganja. Dodajajo na primer čopič za prilagajanje, ki uporabnikom omogoča uporabo nedestruktivnih prilagoditev na določenih področjih slike, podobno kot orodja, ki so že na voljo v aplikaciji Lightroom in Adobe Camera Raw.

Druga funkcija, ki je bila prvotno vpeljana v aplikacijo Lightroom, pa je Adjustment Presets (Možnosti nastavitev). Te nastavitve oblikovalcem omogočajo hitro spreminjanje podobe slik v Photoshopu s pomočjo filtrov in upravljanjem teh na klik. Uporabniki lahko te filtre kadarkoli prilagodijo in shranijo njihove spremembe tudi kot nove predloge za uporabo na drugih slikah.

Adobe uvaja tudi izboljšan brskalnik pisav s sprotnim dostopom do več kot 25.000 Adobejevih pisav v oblaku.

Videopredstavitev novih UI funkcij v aplikaciji Adobe Photoshop.
"Ta obsežna nova posodobitev Photoshopa dviguje ustvarjalnost na raven brez primere – ne glede na to, ali ste profesionalec ali pa se s Photoshopom prvič srečate, " pravi Ashley Still, višja predsednica Creative Product Group pri Adobe. "Z novimi funkcijami v Photoshopu, ki jih poganja Firefly, zbližujemo ideje in ustvarjanje. S tem omogočamo izdelavo bolj opolnomočenih slik z višjo stopnjo dostopnosti in možnostjo, da vsak uresniči svojo ustvarjalno vizijo."

Več informacij na www.adobe.com.