Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Novi Roland 900 Evolution omogoča velikoformatni tisk v formatu 6B3.
Manroland Sheetfed je javnosti ponudil nov tiskarski stroj družine Roland v formatu 6B3. Imenuje se Roland 900 Evolution in je kot velikoformatni tiskarski sistem namenjen ofsetnemu tisku embalaže in akcidenčnim aplikacijam. V primerjavi z modelom Roland 900 XXL, ki podpira format tiska 7, 7B, 7B plus in 8, je nekoliko manjši.

Po navedbah proizvajalca novi Roland 900 Evolution ponuja številne avtomatizirane funkcije upravljanja tiska, ki tiskarjem zagotavljajo stroškovno in energijsko učinkovitejšo produkcijo s krajšimi časi priprave stroja na tisk. Posebna funkcija Autoprint naj bi omogočala samodejno upravljanje in nadzor tiska vse od priprave na tisk do dodelave z uporabo neposrednega sistema nadzora barvne kakovosti tiska InlineColorPilot 3.0. Ta za vrednotenje barvne kakovosti tiska uporablja funkcije denzitometrije in spektrofotometrije v enem. Nova barvna tehnologija Triple-Flow naslavlja specifične izzive velikoformatnega barvnega tiska in ponuja tri neodvisne načine barvnega upravljanja tiska. InlineInspector 3.0 pa naj bi kot sistem nadzora splošne tiskovne kakovosti zaznal najmanjša odstopanja od zahtevane kakovosti, torej praske plošč, gube  in druge poškodbe papirja, packe, umazanijo ...).

Posebnost novega sistema je tudi zasnova z direktnim pogonom, ki po navedbah proizvajalca zagotavlja energijske prihranke vse do 10.000 kWh na leto. Tehnologija Simultaneous-Plate-Loading v produkciji zagotavlja samodejno simultano menjavo tiskarskih plošč in čiščenje tiskarskih gum, kar zmanjšuje produkcijske stroške, zvišuje produktivnost in tiskovno kakovost. Čiščenje gum naj bi bilo izvedeno v manj kot 4 minutah, kar znatno skrajšuje čas priprave stroja na tisk.

Nov sistem omogoča tudi neposredno lakiranje z enoto Inline-Coater, s posebno enoto pa tudi dvojno nanašanje laka v komori z uporabo posebnega rakla.

Glavne tehnične lastnosti sistema Roland 900 Evolution:
  • hitrost tiska: 14.000 (največja možna 16.500) odtisov/uro,
  • format 6B3,
  • največji format papirja: 1060 x 1450 mm,
  • minimalna velikost papirja: 600 x 850 mm,
  • največji format odtisa: 1045 x 1440 mm,
  • minimalni format odtisa: 590 x 850 mm,
  • velikost plošč: 1145 x 1460 mm,
  • podprta debelina medijev: 0,04 – 1,2 mm,
  • Višina zlaganja: 334 mm, 667 mm ali 834 mm.

Roland 900 Evolution je bil prodan že trem kupcem na Poljskem, v Italiji in ZDA. Manroland Sheetfed je v skupnem prodal več kot 5000 tiskarskih enot velikoformatnega tiska.

Več informacij na www.manrolandsheetfed.com.